Neue Zürcher Zeitung. Αποδυναμωμένη συγκυβέρνηση * Σαμαράς-Βενιζέλος προσπαθούν να δείξουν ότι δεν έχουν χάσει τον έλεγχο.

«Η εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων είναι για την κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση. Στον δημόσιο τομέα, οι αντιστάσεις παραμένουν ισχυρές», διαπιστώνει η Neue Zürcher Zeitung. «Μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, η κυβέρνηση είναι πολιτικά αποδυναμωμένη», σημειώνει εν μέσω καυτού απεργιακού καλοκαιριού στη σκιά της έλευσης της τρόικας.

Σαμαράς και Βενιζέλος, υπό την πίεση της τρόικας, προσπαθούν να δείξουν ότι δεν έχουν χάσει τον έλεγχο Σαμαράς και Βενιζέλος, υπό την πίεση της τρόικας, προσπαθούν να δείξουν ότι δεν έχουν χάσει τον έλεγχο Η εφημερίδα αναφέρεται στις απεργίες που συνόδευσαν τις προσπάθειες για την μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τις οποίες στήριξε η αντιπολίτευση. Υπογραμμίζει την δικαστική απόφαση, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι αποφάσεις για τη μείωση μισθών στους ένστολους.
«Μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, η κυβέρνηση είναι πολιτικά αποδυναμωμένη. Στο περιβάλλον αυτό προκαλεί ανησυχίες στην οικονομία το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές της συμπολίτευσης εκφράζονται κατά της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να διατηρήσουν την δημοτικότητά τους», σημειώνει  το δημοσίευμα.
Ωστόσο ο κόσμος των μεγάλων επιχειρήσεων διαφέρει. «Τα οικονομικά μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, κυρίως η σημαντική βελτίωση των όρων αναχρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς χρηματαγορές», παρατηρεί η Neue Zürcher Zeitung, αναφέροντας το παράδειγμα της Βιοχάλκο που εξαιτίας προβλημάτων ρευστότητας μετέφερε την έδρα της στο Βέλγιο.
Σήμερα «εντυπωσιάζει η ευκολία, με την οποία ελληνικές μεγάλες επιχειρήσεις αντλούν εκατομμύρια ευρώ από την αγορά κεφαλαίων», γράφει η εφημερίδα, αναφέροντας τα παραδείγματα του ομίλου παραγωγής τσιμέντου «Τιτάν», του ΟΤΕ, της Motor Oil, των «Ελληνικών Πετρελαίων» κ.ά, που διασφάλισαν κεφάλαια στις αγορές.
Με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ θα συναντηθεί την Τετάρτη ο νέος υπουργός Οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης, καθώς τα ποσά που μπαίνουν στο παζάρι της «σμίκρυνσης» του χρέους όλο και περιορίζονται. Μετά το ΔΝΤ έρχεται και ο EFSF να αποφασίσει ότι αυτο-εξαιρείται από τις παρεμβάσεις στα δάνεια προς την Ελλάδα, στριμώχνοντας τους σχεδιασμούς "βιωσιμότητας του χρέους".
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...