«Άμστερνταμ – Καλαμάτα» με ποδήλατο σε 13 ημέρες

Διέσχισαν 1.700 χλμ., περνώντας από Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία και Ιταλία και να καταλήξουν έπειτα από 13 ημέρες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα!

Ο λόγος για τους Μανώλη Αλοίμονο, Μιχάλη Αράπη, Κωνσταντίνο Κοκκορόγιαννη και Λεωνίδα Παπαδόπουλο οι οποίοι έζησαν μια μοναδική εμπειρία.


Οι τέσσερίς τους ξεκίνησαν στις 23 Μαΐου από το Άμστερνταμ και κατέληξαν στην Καλαμάτα αργά το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουνίου, κουρασμένοι μεν, αλλά ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εμπειρία.

Το ταξίδι θα επαναληφθεί τον Αύγουστο,, αλλά είναι άγνωστο αν θα συμμετέχουν ξανά οι ίδιοι. Θα είναι πιο οργανωμένο, καθώς θα υπάρχει όχημα συνοδείας που θα μεταφέρει τις αποσκευές, με αποτέλεσμα να γλιτώνουν οι ποδηλάτες σημαντικό βάρος. Θα διοργανωθεί από τον ΕΟΣ Καλαμάτας, πολλά από τα μέλη του οποίου «καλοείδαν» την παρουσίαση που έκανε ο Μανώλης και αποφάσισαν να επαναλάβουν τη διαδρομή υπό καλύτερες συνθήκες.









Ο Κ. Κοκκορόγιαννης «ευθύνεται» για όλα

«Υπαίτιος» για ό,τι έγινε είναι ο Κων. Κοκκορόγιαννης, ο οποίος εργάζεται εξ αποστάσεως σε εταιρεία στο Άμστερνταμ και έπρεπε να βρίσκεται στην ολλανδική πρωτεύουσα από τις 16 έως τις 23 Μαΐου για εργασιακά ζητήματα.

Ο Κώστας σκεπτόταν, προτού αναχωρήσει για την Ολλανδία, αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ποδήλατό του, προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ήταν μια σκέψη που βασάνιζε το μυαλό του. «Συνεργός» ήταν η μεγάλη αγάπη του για το ποδήλατο και η κάλυψη μεγάλων αποστάσεων, όπως μας είπε. Θυμήθηκε πως κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Μεγάλη Βρετανία, τον Ιούνιο του 1995, πριν από 20 δηλαδή χρόνια, είχε καλύψει την απόσταση από το Λονδίνο έως το Κάρντιφ και την επιστροφή, μήκους 800 χιλιομέτρων.

«Ήταν οι καλύτερες διακοπές στη ζωή μου τότε και ήθελα να το ξανακάνω», σημείωσε.
Στην πορεία, τις σκέψεις του Κώστα έμαθαν και συμμερίστηκαν ο Λεωνίδας, ο Μανώλης και ο Μιχάλης. Συναντήθηκαν στις 22 Μαΐου στο Άμστερνταμ και στις 23 ξεκίνησε το ταξίδι, αν και, όπως μας είπε ο Μιχάλης, ήταν διστακτικός ως προς τη συμμετοχή του, καθώς ως φοιτητής στο ΕΜΠ είχε διασχίσει τη ρωσική στέπα και του είχε φανεί μονότονη η διαδρομή. Σκέφθηκε, όμως, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα διέσχιζε τρεις χώρες της Ευρώπης και προχώρησε. «Δεν το μετάνιωσα. Ήταν πανέμορφα τα όσα είδα, δάση, ποτάμια, λιβάδια και σπίτια μέσα στα δάση, που έδιναν ζωή σε αυτά», επισήμανε.

Πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...