Ουάσιγκτον Χέιλι Φορτ * 9χρονη χτίζει από το μηδέν ξύλινα σπίτια από παλέτες για άστεγους!

Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ένα 9χρονο κορίτσι, αντί να παίζει με τις φίλες της, περνά τον ελεύθερο χρόνο της χτίζοντας σπίτια για άστεγους!
Ενώ, τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία των 9 ετών περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας και βλέποντας τηλεόραση, αυτή η 9χρονη είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση.

Η Χέιλι Φορτ από την Ουάσιγκτον λατρεύει να περνά τον ελεύθερο χρόνο της, κατασκευάζοντας μικροσκοπικά σπίτια για άστεγους.
Αυτό το χαρισματικό 9χρονο κορίτσι άρχισε να βοηθά άπορους από τότε που ήταν 5 ετών, όταν η ίδια και η μητέρα της αγόρασαν κάποτε ένα σάντουιτς για έναν άστεγο. Αυτή η πράξη ήταν η έμπνευση για την Χέιλι.
Τα 4 χρόνια που ακολούθησαν, η μικρή και η μητέρα της έδωσαν εκατοντάδες κιλά τρόφιμα σε άστεγους. Μάλιστα, εδώ και πολλά χρόνια καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά στον κήπο τους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πηγαίνει σε άστεγους.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος της 9χρονης

Πλέον, στόχος της 9χρονης είναι να χτίσει μικροσκοπικά καταφύγια για τους άστεγους. Πήρε αυτή την απόφαση όταν γνώρισε έναν άστεγο άνδρα, τον Εντουαρτ, ο οποίος είχε χάσει τη δουλειά του στο τοπικό σούπερ μάρκετ.
Αυτός είναι ο Εντουαρντ, ο άστεγος άνδρας που θα μείνει στο σπίτι που ετοιμάζει η Χέιλι
Αυτός είναι ο Εντουαρντ, ο άστεγος άνδρας που θα μείνει στο σπίτι που ετοιμάζει η Χέιλι
«Δεν θέλω να ζει κάτω από τη βροχή και σε κακές καιρικές συνθήκες» δήλωσε η Χέιλι στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό «KING 5 News». «Δεν είναι σωστό να υπάρχουν άστεγοι άνθρωποι. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να έχουν ένα μέρος για να ζουν».
Με τη βοήθεια των γονιών της και του παππού της, η Χέιλι άρχισε να δημιουργεί ένα κινητό καταφύγιο ύπνου για τον Έντουαρντ.
Τα έξοδα κατασκευής καλύφθηκαν εν μέρει από μια επιχορήγηση αξίας 3,000 δολαρίων, την έκπτωση 50% που πέτυχε από το τοπικό κατάστημα Lowes, και διάφορα υλικά που της δώρισαν.
Η ξύλινη κατασκευή έχει παράθυρα, πόρτα με κλειδαριά, ανακυκλωμένα υλικά στο εσωτερικό και θα φωτίζεται από ηλιακή λάμπα.
Τα σχέδια της Χέιλι
Τα σχέδια της Χέιλι
Οι τοίχοι, κατασκευάζονται από ανακυκλωμένες παλέτες. Σύμφωνα με το KING 5 News, αλλά όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ανεβάζει στο facebook, η Χέιλι κάνει σχεδόν όλη τη δουλειά μόνη της, από το να καρφώνει τα ξύλα μέχρι να χρησιμοποιεί ηλεκτρικά τρυπάνια.
Οι γονείς της κάνουν τις πιο δύσκολες εργασίες που απαιτιούν μεγάλα πριόνια.
Το κινητό σπίτι της Χέιλι για τον Εντουαρντ, είναι το πρώτο από 12 αντίστοιχα σπίτια που πρόκειται να κατασκευάσει μαζί με τους γονείς της. Το μόνο που απομένει είναι να βρουν χώρο όπου θα μπορούν να τοποθετηθούν αυτά τα καταφύγια.
Παράλληλα, εκτός από τα 12 σπιτάκια, η Χέιλι σχεδιάζει επίσης να δωρίσει και να παραδώσει τρόφιμα, καλλυντικά, προϊόντα γυναικείας υγιεινής και παλτό σε άστεγους μέσα στο 2015 (το κάνει ήδη και εδώ και χρόνια).
Ενα νεαρό κορίτσι - πρότυπο ευαισθησίας και ωριμότητας για μικρούς και για μεγάλους.

Η αγάπη νικά, λέει η Χέιλι
Η αγάπη νικά, λέει η Χέιλι

Επί τω έργω...
Επί τω έργω...

Η Χέιλι ενώ καλλιεργεί τα λαχανικά στο σπίτι της
Η Χέιλι ενώ καλλιεργεί τα λαχανικά στο σπίτι της

Η Χέιλι βάζει μόνωση στο σπίτι
Η Χέιλι βάζει μόνωση στο σπίτι



Ο σκελετός και η βάση του σπιτιού από τις παλέτες
Ο σκελετός και η βάση του σπιτιού από τις παλέτες

Η 9χρονη μελετά κηπουρική
Η 9χρονη μελετά κηπουρική

Η Χέιλι λίγο πριν παραδώσει παλτό σε άστεγους
Η Χέιλι λίγο πριν παραδώσει παλτό σε άστεγους
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...