Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ ο Β. Μαρινάκης

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ακόμη σε βάρος του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο
και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δρούσε στο χώρο του ποδοσφαίρου και αντιμετωπίζει κατηγορίες για:
- Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση - ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση

- ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο
- ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης
-  απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.
Μετά την πολύωρη απολογία του ο κ. Μαρινάκης αποχώρησε από την Ευελπίδων, ενώ μία μικρή ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού τον χειροκροτούσε.
Στα δικαστήρια παρόντες ήταν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού Γιαννης Βρέντζος, ο αντιπρόεδρος Σαββας Θεοδωρίδης και ο διευθυντής επικοινωνίας Κωστας Καραπαπάς.
«Όλα είναι σκευωρία»
Κατά την απολογία του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του και για οργανωμένο σχέδιο εναντίον  του με συγκεκριμένους ενορχηστρωτές.
Επίσης, παρέδωσε στον ανακριτή πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα δια των συνηγόρων του Βασίλη Δημακόπουλου και Θανάση Βαρλάμη.
Θα κληθεί ως κατηγορούμενος ο Σα Πίντο
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί μέσω δικαστικής συνδρομής να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο Πορτογάλος προπονητής Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος εχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος.
Η εμπλοκή του ξεκίνησε με καταγγελίες του Τάκη Φύσσα, σύμφωνα με τις οποίες του είχε εκμηστηρευθεί ότι στον αγώνα Ολυμπιακός -Ατρόμητος του ζητήθηκε να μην χρησιμοποιήσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, κάτι όμως που ο ίδιος φέρεται με επιστολές του να εχει αρνηθεί.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...