2015 Αγία Πετρούπολη Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ...Στην Αγία Πετρούπολη σήμερα ο Πρωθυπουργός.

Στην Αγία Πετρούπολη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή, στις 16:15. Νωρίτερα, θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου.

Ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Γ. Σταθάκη, Π. Λαφαζάνη, Ν. Βαλαβάνη, Κ. Ήσυχο, και Γ. Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.
Στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις των ελλήνων επιχειρηματιών με ρωσικές επιχειρήσεις.
πηγη 

Στη Ρωσία ο Τσίπρας με το μυαλό στις Βρυξέλλες

  Στη Ρωσία ο Τσίπρας με το μυαλό στις Βρυξέλλες Το γεγονός ότι σήμερα συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο το Eurogroup όπου μπορεί το «ελληνικό πρόβλημα» να μην είναι πρώτιστο στην ατζέντα δεν αποτρέπει τον Πρωθυπουργό να κάνει το προγραμματισμένο ταξίδι στη Ρωσία, μερικοί συνεργάτες του το πρότειναν.
Με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί την Παρασκευή (στις 16:15, τοπική ώρα). Νωρίτερα, θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου.
Θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Γιώργο Σταθάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστα Ήσυχο, και Γαβριήλ Σακελλαρίδη, άλλα στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.
Στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα γίνουν συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών.
Εν τω μεταξύ, θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί και το θέμα της επέκτασης του ρωσικού αγωγού αερίου «Turkish Stream» και στα ελληνικά εδάφη,
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη, αναφέρθηκε στην πιθανότητα υπογραφής μίας συμφωνίας για το έργο αυτό.«Ένα τέτοιο σχέδιο ετοιμάζεται και νομίζω ότι η πιθανότητα υπογραφής του είναι μεγάλη», είπε.
Άλλωστε και ο Έλληνας υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε την Τρίτη ότι είναι έτοιμη προς υπογραφή η πολιτική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για την υποστήριξη της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου (Greek Stream), που θα αποτελεί συνέχεια του υπό κατασκευή αγωγού Turkish Stream.
Η Αθήνα επενδύει πολλές ελπίδες στην ευόδωση αυτού του προγράμματος, για το οποίο όμως εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις για την βιωσιμότητά του από ειδήμονες περί τα ενεργειακά, αλλά και πολλές αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θεωρεί ότι η Ελλάδα λοξοδρομεί από την κοινή ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης σε μία περίοδο που η Μόσχα βρίσκεται υπό εμπάργκο για την στάση της στην Ουκρανία.
Πηγή: ΚΥΠΕ

2015 Αγία Πετρούπολη Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ

Η 19η Αγία Πετρούπολη Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ είναι σε εξέλιξη. Παρά τις κυρώσεις, πάνω από 7.000 επισκέπτες και 1.000 διεθνείς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής της BP, Royal Dutch Shell και Total αναμένεται. RT θα σας κρατάμε ενήμερους όπως έχουν τα πράγματα να συμβούν.

πηγη 

Επαφές Τσίπρα με Gazprom και αντιπροσωπεία των BRICS

Επαφές Τσίπρα με Gazprom και αντιπροσωπεία των BRICS
Ενεργειακά θέματα, καθώς και το θέμα του αγωγού, βρέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.
Στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ, τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Επίσης, ο πρωθυπουργός μαζί με τον κύριο Λαφαζάνη είχαν συνάντηση και με αντιπροσωπεία της διοίκησης της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS. Η αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κύριο Τσίπρα το έντονο ενδιαφέρον της για την συνεργασία της Ελλάδας με την νέα αναπτυξιακή τράπεζα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Εκ μέρους της τράπεζας των BRICS στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρώτος πρόεδρός της Κουνταπούρ Βαμάρ Καμάθ, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ και νέος αντιπρόεδρος της νέας τράπεζας Πάολο Νογκουέιρα Μπατίστα, ο Ρώσος αναπληρωτής Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ, καθώς και ο Βλάντιμιρ Ντμίτριεβ, επικεφαλής της VEB-Vnesheconombank, Κρατικής τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών υποθέσεων της Ρωσίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...