Νέα αλητεία από το Reuters: Διαδίδει ψευδείς φήμες για "κλειστές τράπεζες την Δευτέρα" για να προκαλέσει πανικό - Διαψεύδει η ΕΚΤ

N¨εο προβοκατορικο δημοσίευμα από τους γνωστούς "υπόπτους" τοy Reuters, επιχειρεί να προκαλέσει πανικό και bankrun στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας, τι; Οτι την Δευτέρα δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες!
Γιατί; Γιατί θα έχει επιβληθεί "έλεγχος κεφαλαίων" κατά το κυπριακό πρότυπο!
Οταν η κυβέρνηση διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι "δεν πρόκειται να δεχθεί έλεγχο κεφαλαίων ακόμα και να το ζητήσει η ΕΚΤ"!
Σύμφωνα με το πρακτορείο, στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εάν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν αύριο, Παρασκευή.

«Αύριο ναι. Τη Δευτέρα δεν ξέρω» υποτίθεται ότι απάντησε ο Κερέ, σύμφωνα με - ανώνυμους πάντα - "αξιωματούχους" που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Στόχος η πρόκληση πανικού και να ωθήσουν τους Ελληνες πλίτες να τραβήξουν όλα τα λεφτά τους από τις τράπεζες δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση στην κυβέρνηση προκειμένου να υποχωρήσει στα αιτήματα των δανειστών, οι οποίοι βέβαια χρυσοπληρώνουν τέτοιες "ειδήσεις" από τα ταμεία τους.
Με την πρόθυμη αναπαραγωγή από τους "εκπαιδευμένους" από το ΔΝΤ εγχώριους δημοσιογράφους και ΜΜΕ.
Λίγο αργότερα η είδιση διαψεύστηκε με όλους τους τρόπους, από το Eurogroup, αλλά τι σημασία έχει; Οι εντυπώσεις μένουν.
Και βέβαια δεν υπάρχει ζήτημα μόνο με το Reuters. Πολλά είναι τα ξένα μέσα που παίζουν το παιχνίδι των τραπεζών και των κυβερνήσεων τους. "Μαύρα ταμεία" δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα.
Και το Reuters δεν "κατασκεύασε" απαραίτητα την είδηση. Απλά μετέφερε ένα τερατώδες ψέμα που του πλασάρισαν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...