CNBC: Καλύτερα για την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

Η επιστροφή στη δραχμή, σημαίνει υποτίμηση και η υποτίμηση κάνει ανταγωνιστική την ελληνική βιομηχανία, τονώνει τον τουρισμό, τη ναυτιλία! Αυτή είναι η άποψη του αναλυτή Ντένις Γκάρτμαν στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. Στο σχετικό βίντεο δηλώνει  κατηγορηματικά  ότι «εάν ήταν στη θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού θα είχε επιλέξει από καιρό το σενάριο της χρεοκοπίας γιατί θα ανακτούσε το εθνικό νόμισμα».
Σύμφωνα με τον Αμερικανικό αναλυτή, «οι επιπτώσεις από ενδεχόμενο Grexit ελαχιστοποιούνται, δεδομένης της μικρής πληθυσμιακής και οικονομικής πραγματικότητας της Ελλάδας».
Μπορεί ο ΟΟΣΑ να προειδοποιεί ότι η έξοδος της Ελλάδας θα εκτροχιάσει την ανάκαμψη σε ολόκληρη την ευρωζώνη, ωστόσο ο Ντένις Γκάρτμαν επιμένει ότι «ο μόνος λόγος που η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ είναι γιατί η Γερμανία δεν επιτρέπει την έξοδο».
Σύμφωνα με τον αναλυτή του CNBC, «H Γερμανία γνωρίζει ότι με την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, το ευρώ γίνεται φθηνότερο κι ευνοεί τις εξαγωγές της, όπως ισχύει για τη Γαλλία και την Πολωνία».
«Οσο για την επιστροφή στη δραχμή, η υποτίμηση της καθιστά τα ελληνικά προϊόντα πιο ελκυστικά για τους ξένους» καταλήγει ο Γκάρτμαν.
Ωστόσο, ο αναλυτής δεν παραλείπει να προβλέψει Ελλάδα εντός του ευρώ, γράφοντας ότι επιθυμούν «γερμανικοί γίγαντες όπως η φαρμακοβιομηχανία Bayer και η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...