Λουκέτο στο Ledra Athens. Ταμπουρώνονται μέσα οι εργαζόμενοι..O άνθρωπος πίσω από το 'λουκέτο' του Athens Ledra;

Το απαισιόδοξο σενάριο επικράτησε για το Ledra Marriot. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους πρόθεση της διοίκησης είναι ο άμεσος πλειστηριασμός του

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του news247 που ήθελε το εμβληματικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δεινή θέση.


Από σήμερα η κατάσταση είναι πλέον οριακή με το τηλεφωνικό κέντρο να μην λειτουργεί και πληροφορίες να θέλουν να επιχειρείται "εκκένωση" του από τους τουρίστες που είχαν επιλέξει να καταλύσουν εκεί.

Το news247 επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Μπάμπη Ντότσικα ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αναφέροντας παράλληλα ότι η διοίκηση δεν έχει πάρει θέση και δεν έχει ενημερώσει τους ίδιους για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ντότσικα πρόθεση της εταιρείας ΑΣΤΥ - συμφερόντων της οικογένειας Παρασκευαΐδη - που έχει στην διαχείριση της το ξενοδοχείο είναι η προσπάθεια πλειστηριασμού εξπρές μέσα στο καλοκαίρι ώστε το Athens Ledra να δωθεί ελεύθερο από τα βάρη των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Athens Ledra από σήμερα το βράδυ ξεκινάει επίσχεση εργασίας με τους εργαζόμενους να παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί εντός του ξενοδοχείου ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφέροντα τους.

Athens Ledra: Δύσκολες ώρες για το ιστορικό ξενοδοχείο

Απλήρωτοι από τον Μάρτιο οι εργαζόμενοι. Σε τριμερή με το Υπουργείο Εργασίας για να βρεθεί λύση
Adtech Ad
Αδυναμία πληρωμής των δεδουλευμένων έχει δηλώσει η διοίκηση του Athens Ledra (σ.σ. πρωην Ledra Marriott), όπως ανέφερε στο news247, ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο, Μπ. Ντότσικας.

AdTech Ad
Σύμφωνα με τον κ. Ντότσικα η εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. η οποία ανέλαβε την διαχείριση απο την 1 Ιανουαρίου 2014 οπότε και αποχώρησε η Marriott International έχει να καταβάλει μισθούς από τα μέσα Μαρτίου ενώ δεν έχει καταβάλει στους εργαζόμενους και το Δώρο του Πάσχα. Για τον λόγο αυτό το μεσημέρι της Τρίτης έχει οριστεί τριμερής συνάντηση εργαζομένων και διοίκησης στο Υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ντότσικας στο news247 έχει δώσει προθεσμία στην διοίκηση για καταβολή των δεδουλευμένων τους ως τις 20 Μαΐου. Εάν αυτό δεν πραγματοποιηθεί οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία στις 21 Μαΐου και σε δεύτερη φάση 48ώρη απεργία επίσης μέσα στον Μάιο.
Η διοίκηση του ξενοδοχείου σε μία προσπάθεια συγκράτησης του κόστους έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου τα οποία έχουν εκμεταλλευτεί κυρίως εργαζόμενοι οι οποία βρίσκονταν κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν το προσωπικό στο ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού να μειωθεί από τα 220 άτομα στα 150.
Το ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη στις αρχές της δεκαετίες του '80 και μαζί με το Hilton και το Intercontinental αποτελούσαν τα πιο εμβληματικά σύγχρονα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Για τριάντα χρόνια την διαχείριση του 314 δωματίων ξενοδοχείων είχε η αμερικανική αλυσίδα Marriott International  η οποία αποχώρησε στο τέλος του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει πριν από ένα ακριβώς χρόνο δανείστρια τράπεζα σκόπευε να πραγματοποιήσει πλειστηριασμό, λόγω οφειλών της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε., με τιμή εκκίνησης 41,1 εκατ. ευρώ.
πηγη 


Τι ήταν αυτό που έφερε το Athens Ledra στη σημερινή κατάσταση; Τι ανέφερε στο news247 εκπρόσωπος της εταιρείας για την επόμενη ημέρα
Adtech Ad
Το Αthens Ledra από σήμερα και τυπικά είναι ένα ξενοδοχείο που έχει βάλει λουκέτο. Όπως ενημέρωσε το news247 o κ. Μελετίου, εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΣΤΥ ΑΕ που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο αυτό αδειάζει από τουρίστες με την πληρότητα να έχει πέσει κοντά στο 50% από 90% που ήταν χθες. Σύμφωνα με τον κ. Μελετίου το επόμενο βήμα εκτιμάται ότι θα είναι η διαδικασία πλειστηριασμού από την πιστώτρια τράπεζα, την Alpha Bank, μέχρι τα τέλη καλοκαιριού.
AdTech Ad
Ο άνθρωπος που κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και δεν έχει τοποθετηθεί ως προς το μέλλον του εμβληματικού ξενοδοχείου είναι ο Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης, ένας από τους μεγαλύτερους Κύπριους επιχειρηματίες με έντονη δραστηριότητα και τον ελλαδικό χώρο. Πρόκειται για το «P» στην κατασκευαστική εταιρεία «J&P – ABAΞ» (σ.σ. Ιωάννου και Παρασκευαϊδης) την οποία μπορεί να δει κανείς να φιγουράρει σε κολοσσιαία έργα όπως η Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου, σε νοσοκομεία όπως το Ωνάσειο, το Ιατρικό Αθηνών και την Βιοιατρική και φυσικά σε οδικά όπου ξεχωρίζει η συμμετοχή της στην Αττική Οδό.
Στο ζενίθ της, δηλαδή στις αρχές τις δεκαετίας, η προσωπική περιουσία του Eυθύβουλου Παρασκευαΐδη φέρεται να αγγίζει ή και να ξεπερνάει το μισό δις ευρώ χωρίς όμως να είναι σήμερα εύκολο να προσδιοριστεί καθώς δέχτηκε απανωτά χτυπήματα τόσο από την κυπριακή οικονομική κρίση – σ.σ. οπου είχε ενεργή παρουσία στην Λαϊκή Τράπεζα – όσο και από την κατακόρυφη πτώση στις κατασκευές στην Ελλάδα. «Κερασάκι στην τούρτα» ήρθε η διακοπή του συμβολαίου με τον όμιλο Marriott στα τέλη του 2013 σε μια περίοδο που η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα δοκιμάζονταν. Εκεί ήταν και η κρίσιμη στιγμή που αρκετοί θεωρούν ότι ο Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης δεν έδρασε γρήγορα ώστε να προχωρήσει σε νέα συμφωνία παραχώρησης του managment σε εταιρεία που έχει πείρα στην διαχείριση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αλλά επέλεξε αυτό να γίνει μέσω μίας δικής του εταιρείας της ΑΣΤΥ ΑΕ.
Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι επιχειρηματικά είναι επικεντρωμένος κυρίως στις κατασκευές με μοναδική άλλη επένδυση στα ξενοδοχεία να είναι αυτή στο γειτονικό Athens Intercontinental, όπου ο όμιλος Παρασκευαΐδη είναι μέτοχος μαζί με τον Δάκη Ιωάννου, τον συνέταιρο του στην J&P ΑΒΑΞ.
ΕΦΑΓΕ -ΕΦΑΓΕ- ΕΦΑΓΕ -ΕΦΑΓΕ.ΣΤΑ  ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ-- J&P ΑΒΑΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...