Η απάντηση από τους Αγγλοσάξονες δεν άργησε να έρθει: οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία θα μεταφέρουν πυρηνικά υποβρύχια στην Αυστραλία ως απάντηση στις πολιτικές της Κίνας

 Ο κύριος σκοπός αυτής της συμφωνίας είναι η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Αυστραλίας και η υποστήριξη από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση απειλής για την περιφερειακή σταθερότητα.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο στενό της Ταϊβάν, το οποίο έχει γίνει ένα από τα βασικά σημεία έντασης στην περιοχή, αναφέρει το argumenti.ru. 

Ενώ η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει σημειώσει τις ανησυχίες ορισμένων Κινέζων ειδικών σχετικά με την πιθανή εντατικοποίηση της κούρσας εξοπλισμών ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, συνεχίζει να αναπτύσσει στρατιωτικές σχέσεις με τους Ασιάτες συμμάχους. 

Σχεδιάζεται η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ιαπωνία και άλλες χώρες της περιοχής. Επιπλέον, αναμένεται να αναπτυχθούν πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς στην Ασία για να ανταποκριθούν στην απειλή που θέτει η Κίνα. 

Αυτή είναι μια πρόσθετη προσπάθεια ως μέρος της στρατηγικής των ΗΠΑ για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ασιατών συμμάχων τους και τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας.

Куратор Любовь Степушова

Любовь Александровна Степушова — обозреватель Правды.Ру

Автор Олег Логинов
Олег Логинов — студент НИУ ВШЭ, внештатный корреспондент Правды.Ру

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1990293-atomnye-podvodnye-lodki/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...