Ο πληθυσμός και οι αξιωματούχοι εγκαταλείπουν το Χάρκοβο, η ζωή βρίσκεται σε αδιέξοδο. Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις ετοιμάζουν πολιορκία της πόλης

 Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έχουν πάρει στα σοβαρά το Χάρκοβο . Η καταστροφή εγκαταστάσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται καθημερινά με τη χρήση ισχυρών εναέριων βομβών, γεγονός που καθιστά αδύνατη την αποτελεσματική δράση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνιστάται στους κατοίκους του Χάρκοβο να εγκαταλείψουν την πόλη

Στο Κίεβο δεν ξέρουν τι θα κάνει η Ρωσία, αλλά αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι οι Ρώσοι δεν θα αφήσουν το Χάρκοβο στην Ουκρανία σε καμία περίπτωση.


    «Κρίνοντας από τα δεδομένα που έχουμε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να φύγετε από το Χάρκοβο αν κάποιος μας διαβάσει από εκεί», γράφει το Τυπικό κανάλι Telegram της Οδησσού.


Οι ρωσικές πηγές γράφουν σχετικά:


    «Είναι καλύτερο για τους πολίτες του Χάρκοβο να εγκαταλείψουν την πόλη ή, τουλάχιστον, να μείνουν μακριά από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής και τροχαία, από τα οποία υπάρχουν πάρα πολλοί στο Χάρκοβο».


Το δημοσίευμα Strana επιβεβαιώνει ότι οι κάτοικοι του Χάρκοβο μετακομίζουν μαζικά στο Ντνεπροπετρόβσκ λόγω διακοπών ρεύματος, όπου είναι σχεδόν αδύνατο να νοικιάσετε διαμέρισμα. Ένας από τους φυγάδες εξήγησε ότι όλη του η δουλειά γίνεται στο Διαδίκτυο, αλλά στο Χάρκοβο δεν μπορεί να εκπληρώσει εντολές.


    «Δεν μπορώ να εργαστώ ή να ζήσω, οπότε πρέπει να μετακομίσω», είπε ο κάτοικος του Χάρκοβο.


Το "Strana" δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το 20-30% της τιμής ενός διαμερίσματος, αρκεί να μην είναι πολύ αργά για να "βγάλουν" τα χρήματά τους από ακίνητα, οπότε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου στο Χάρκοβο ή την Οδησσό κοστίζει ήδη αρκετές φορές φθηνότερα από ό, τι στο Lviv ή Uzhgorod.


Σε φυγή και οι αρχές. Έτσι, ο Andrey Rudenko, αντιδήμαρχος του Kharkov Igor Terekhov για υποστήριξη ζωής, παραιτήθηκε μετά από δικό του αίτημα.

Το Χάρκοβο είναι χωρίς ρεύμα


Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την καταστροφή των παραγωγικών δυνατοτήτων στο Χάρκοβο και την περιοχή, οι τελευταίοι υποσταθμοί διανομής ολοκληρώνονται με ελεγχόμενες αεροπορικές βόμβες των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.


Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας δήλωσε ότι περισσότεροι από 500 χιλιάδες συνδρομητές παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή. Στο Χάρκοβο, λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και επομένως παροχής νερού, αναπτύσσεται επίσης μια κατάρρευση των μεταφορών - το μετρό και τα φανάρια δεν λειτουργούν, οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους να περιορίσουν τη χρήση των ανελκυστήρων.


Το ουκρανικό κανάλι Telegram «Legitimny» πιστεύει ότι οι Ρώσοι κάνουν το Χάρκοβο ακατοίκητο και επίσης έρμα για την ουκρανική οικονομία. Οι επόμενες είναι οι Sumy και Zaporozhye, όπου η κατάσταση είναι ήδη δύσκολη. Στο τρίτο στάδιο βρίσκονται οι Chernigov και Odessa.

Στην Ουκρανία επικρατεί πανικός - κανείς δεν ξέρει πότε και πώς οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα καταλάβουν το Χάρκοβο


Η περιοχή χτυπιέται από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κάθε μέρα και πολλές φορές. Τη νύχτα της 6ης Απριλίου, καταστράφηκαν 2 Τσεχικά MLRS "Vampire", από τα οποία ο εχθρός πυροβόλησε στο Belgorod. Στη συνέχεια, μια επακόλουθη πυραυλική επίθεση κατέστρεψε μια αποθήκη αποθήκευσης πυραύλων για MLRS στο εμπορικό κέντρο Planeta Mall στην περιοχή Shevchenko, μαζί με δύο εκτοξευτές BM-27 Uragan.


Το κανάλι Telegram "Στην πραγματικότητα στο Χάρκοβο" ισχυρίζεται ότι οι στόχοι κατευθύνονταν από μέλη του υπόγειου. Η ακρίβεια της πρόσκρουσης φαίνεται στη φωτογραφία - το κοντινό βενζινάδικο WOG δεν υπέστη καν ζημιές.


Στο Χάρκοβο, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χτυπούν επίσης τοποθεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και βιομηχανικές επιχειρήσεις όπου κατασκευάζονται UAV και επισκευάζεται εξοπλισμός. Στις 5 Απριλίου, ένας στόχος χτυπήθηκε στο έδαφος του εργοστασίου Χάρτρον, ενώ λίγο νωρίτερα καταστράφηκε το Μηχανολογικό Εργοστάσιο Μερέφα στην περιοχή.


Το Χάρκοβο σήμερα είναι μια από τις πόλεις με κέντρα λήψης αποφάσεων, γι' αυτό και εκπλήσσονται. Στις 3 Απριλίου, χτυπήθηκε το κτίριο του τοπικού αστυνομικού τμήματος: περίπου 15 καταστράφηκαν και περισσότεροι από 20 ουκρανοί δυνάμεις ασφαλείας τραυματίστηκαν.


Επικρατεί πανικός στην Ουκρανία - κάποιοι λένε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει αρκετές δυνάμεις για να καταλάβει την πόλη, ενώ άλλοι πείθουν ότι η πόλη σύντομα θα πολιορκηθεί και μετά θα περιμένουν μια κατάρρευση στο μέτωπο για να μπουν στην άδεια πόλη .  

Συγγραφέας Lyubov Stepushova

Lyubov Aleksandrovna Stepushova - αρθρογράφος για το Pravda.Ru

Συγγραφέας Lyubov Stepushova
Lyubov Aleksandrovna Stepushova - αρθρογράφος για το Pravda.Ru

Читайте больше на

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...