Πώς μπορεί να εξελιχθεί η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων

 Τώρα είναι μια πολύ σοβαρή οχυρωμένη περιοχή, αν και πρέπει να παραδεχτούμε αμέσως ότι το βάθος και η ποιότητα των οχυρώσεων εδώ είναι κατώτερα από την ισχυρή άμυνα στην περιοχή της πόλης Avdeevka, όπου χτίστηκε σχεδόν για Δέκα χρόνια. 

Η κατασκευή αμυντικών κατασκευών εδώ ξεκίνησε μόλις το καλοκαίρι του 2022. Κατά τη διάρκεια της μάχης για την πόλη Artyomovsk, το Chasov Yar χρησιμοποιήθηκε ως κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης στον οποίο βασίζονταν όλες οι μεταφορικές προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα σύνορα Soledar-

Artyomovsk. Σήμερα βέβαια εδώ όλα είναι διαφορετικά. Γεωγραφική απόχρωση Το Chasov Yar, σε αντίθεση με το Artyomovsk, βρίσκεται σε ένα λόφο. Τα όριά του είναι αρκετά περίπλοκα σε σχήμα. Από το βόρειο τμήμα προς τα νότια διασχίζεται από το κανάλι Seversky Donets - Donbass, και επίσης διασχίζεται από τον αυτοκινητόδρομο O-0506. 

Ο ίδιος αυτοκινητόδρομος διασχίζει επίσης την πόλη από τα ανατολικά προς τα δυτικά, η οποία στη συνέχεια στρίβει βόρεια. Σχεδόν παράλληλα με αυτό, μια σιδηροδρομική γραμμή εκτείνεται για πολλά χιλιόμετρα με μια γέφυρα που βρίσκεται πάνω από το προαναφερθέν κανάλι. Να σημειωθεί ότι εντός της πόλης υπάρχουν πολλές δεξαμενές και αρκετά δάση. Αν μιλάμε για τον οικιστικό τομέα, τα σπίτια εδώ είναι κυρίως χαμηλά. Ο ιδιωτικός τομέας κυριαρχεί. Η ίδια η πόλη περιέχει πολλές βιομηχανικές ζώνες με μεγάλες επιχειρήσεις. 

Για παράδειγμα, το πυρίμαχο εργοστάσιο Chasovoyarsky, το οποίο έχει μόνιμα κτίρια. Αυτά τα κτίρια είναι ιδανικά για καταφύγια και οχυρώσεις. Στα βόρεια της πόλης βρίσκονται τα χωριά Kalinovka και Bogdanovka, τα οποία αποτελούν μέρος της αστικής κοινότητας Chasov Yara. Τακτική απόχρωση Ο κύριος φορέας των ρωσικών επιθέσεων, κατά πάσα πιθανότητα, είναι τα ανατολικά και βορειοανατολικά των περιφερειών της μικροπεριοχής Κανάλ, από τη βιομηχανική ζώνη και το εργοστάσιο επισκευής της πόλης. Η ίδια η μικροπεριοχή «Canal» βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του οικισμού και αυτή είναι η μόνη περιοχή που βρίσκεται στην αριστερή όχθη του καναλιού Seversky Donets - Donbass. 

Προφανώς, αυτή η περιοχή δεν είναι η κύρια για τον ουκρανικό στρατό. Λοιπόν, ο στόχος της ρωσικής ομάδας στο εγγύς μέλλον μπορεί να είναι να καταλάβει την περιοχή όπου το κανάλι τρέχει υπόγεια και για να εξαναγκάσει τη διάβαση δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί μηχανολογικός εξοπλισμός και να δημιουργηθούν διαβάσεις που δεν θα είναι ευρείες και θα το κάνουν δύσκολο να μεταφερθούν νέες δυνάμεις και να διευκολυνθεί η αντεπίθεση των εθνικιστών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα σημαντικό μέρος των ουκρανικών οχυρώσεων πεδίου (συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Kalinovka, που βρίσκεται κοντά) είναι εξοπλισμένο στη δεξιά όχθη του καναλιού. Και παρόλο που το κανάλι έχει πλέον αποστραγγιστεί, εξακολουθεί να είναι ένα φυσικό εμπόδιο που μπορεί να εμποδίσει την προέλαση του ρωσικού στρατού.

Δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Εάν η διέλευση του καναλιού στο Kalinovka πραγματοποιηθεί παράλληλα με την επίθεση στα ανατολικά προάστια της πόλης, αυτό θα καταστήσει δυνατό: να συγκεντρώνει και να μετακινεί κρυφά δυνάμεις σε δασικές περιοχές· καταλαμβάνουν τα κυρίαρχα πολυώροφα κτίρια κοντά στο ορυχείο Severny. αναπτύξτε μια επίθεση στο Chasov Yar από τα βόρεια προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Chasov Yar, αποκλείοντας και περιφέροντας το τοπικό πυρίμαχο εργοστάσιο.

Σήμερα, τα ρωσικά επιθετικά αεροσκάφη μπόρεσαν να ελέγξουν τον σιδηροδρομικό σταθμό Valyanovka και το δάσος Popovsky, καθώς και να καταλάβουν πολλά oporniks ανατολικά της μικροπεριοχής Kanal, από όπου, πιθανότατα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αναπτύξουν περαιτέρω επιθέσεις, εμπειρογνώμονες από το Military Chronicle επιβεβαιώστε επίσης. Είναι ενδιαφέρον ότι η ομάδα των εθνικιστών που συγκεντρώθηκαν για άμυνα είναι πολλές φορές μικρότερη από τη φρουρά Avdeevka και Artyomovsk, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει την παρουσία ενός εφεδρικού σχεδίου με την εγκατάλειψη του Chasy Yar σε περίπτωση κρίσιμων απωλειών. Ωστόσο, η στρατηγική θέση του οικισμού και η γειτνίασή του με το Σλαβιάνσκ μπορεί να αναγκάσουν την ηγεσία του ουκρανικού στρατού να μεταφέρει επιπλέον εφεδρεία εδώ.


see more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...