Νότια Αφρική: Κατάρρευση πολυκατοικίας – Στους 20 οι νεκροί

 Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από κατάρρευση -υπό ανέγερση- πολυκατοικίας στην πόλη Τζορτζ, στα παράλια της Νότιας Αφρικής, πριν μερικές ημέρες. Επιπλέον, 32 εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό των θυμάτων, που δημοσιοποιήθηκε από την δημοτική αρχή.

Συνολικά, 29 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια, ανάμεσά τους ένας εντοπίστηκε και διασώθηκε, αφού παρέμεινε 116 ώρες καταπλακωμένος στα συντρίμμια του εργοταξίου. Για «θαύμα» στο οποίο «ελπίζαμε όλοι» έκανε λόγο ο επικεφαλής της επαρχιακής κυβέρνησης, Άλαν Βίντε.

Αφότου συνέβη η τραγωδία, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, συνεργεία έρευνας και διάσωσης εργάζονται πυρετωδώς πάνω στα ερείπια.

Ως προς την επιχείρηση διάσωσης, «ο κόσμος έχει την αίσθηση πως κινούμαστε πολύ αργά, πάνω απ’ όλα έπειτα από αυτό που έγινε με τον διασωθέντα», δήλωσε ο Μπέκι Σέλε, υπουργός Αστυνομίας, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SABC, μπροστά στον τόπο της καταστροφής. Mέλη οικογενειών των θυμάτων, που έχουν καταλύσει σε κοντινό ξενοδοχείο, διαμαρτυρήθηκαν στον υπουργό για την καθυστέρηση διαδικασίας ταυτοποίησης, που γίνεται με δακτυλικά αποτυπώματα, δείγματα DNA και φωτογραφίες.

Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία πως οι περισσότεροι εργάτες που δούλευαν ήταν ξένοι. Η κυβέρνηση γνωστοποίησε πως έχει έρθει σε επαφή με τις διπλωματικές αποστολές της Μοζαμβίκης, της Ζιμπάμπουε και του Μαλάουι κι απηύθυνε έκκληση να παρουσιαστούν ειδικοί στην «ψυχοκοινωνική υποστήριξη» που γνωρίζουν πορτογαλικά, καθώς και τις γλώσσες σόνα και τσέουα, «για να βοηθήσουν επιζήσαντες και τις οικογένειές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...