Ο Πούτιν πρότεινε τον διορισμό του Μπελούσοφ ως υπουργού Άμυνας της Ρωσίας

 ΜΟΣΧΑ, 12 Μαΐου – RIA Novosti. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε τον διορισμό του Αντρέι Μπελούσοφ ως υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με το κανάλι Telegram του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου. "

«Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δέχθηκε υποψηφίους που πρότεινε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για τις θέσεις των επικεφαλής ορισμένων ομοσπονδιακών υπουργείων και τμημάτων για διαβουλεύσεις, προτάθηκαν τα ακόλουθα: <...> για τη θέση του Υπουργού Άμυνας - Αντρέι Ρέμοβιτς Μπελούσοφ. », αναφέρει η ανακοίνωση.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος διόρισε τον Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος κατείχε τη θέση του υπουργού Άμυνας, ως Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Με άλλο διάταγμα, ο Πούτιν απέλυσε τον Νικολάι Πατρούσεφ από τη θέση αυτή.

Όπως δήλωσε ο προεδρικός γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ, η υποψηφιότητα του Μπελούσοφ για τη θέση του Υπουργού Άμυνας οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το τμήμα πρέπει να είναι απολύτως ανοιχτό στην καινοτομία, στην εισαγωγή όλων των προηγμένων ιδεών και στη δημιουργία συνθηκών οικονομικής ανταγωνιστικότητας. " «Είναι πολύ σημαντικό να ενταχθεί η οικονομία του μπλοκ εξουσίας στην οικονομία της χώρας, ώστε να ανταποκρίνεται στη δυναμική της τρέχουσας στιγμής.

Ο Andrey Belousov είναι στη δημόσια υπηρεσία από το 2006. Το 2006-2008 διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης. Το 2008-2012, ο Belousov έγινε διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών και Οικονομικών της ρωσικής κυβέρνησης. Το 2012-2013 ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης. Στις 24 Ιουνίου 2013, ο Μπελούσοφ έγινε βοηθός του προέδρου στις 13 Ιουνίου 2018, διορίστηκε εκ νέου σε αυτή τη θέση. Στις 21 Ιανουαρίου 2020, ο Αντρέι Μπελούσοφ έλαβε τη θέση του Πρώτου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Ο Πεσκόφ διευκρίνισε επίσης ότι ο Σεργκέι Σόιγκου, ως Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα είναι ταυτόχρονα αναπληρωτής αρχηγός κράτους στην επιτροπή για το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα. Επιπλέον, θα επιβλέπει τις δραστηριότητες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας. Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του προέδρου, ο Σόιγκου θα συνεχίσει να εργάζεται στην περιοχή που γνωρίζει εκ των έσω.

Όσον αφορά τον Patrushev, το Κρεμλίνο θα ανακοινώσει τη νέα του θέση αργότερα. Επιπλέον, ο Πεσκόφ είπε ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov θα συνεχίσει το έργο του σε αυτή τη θέση. 

Ο πλήρης κατάλογος των υποψηφίων που υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχει ως εξής: Υπουργός Εσωτερικών - Vladimir Kolokoltsev. Υπουργός Πολιτικής Άμυνας, Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και Αρωγής σε Καταστροφές - Alexander Kurenkov; Υπουργός Εξωτερικών - Σεργκέι Λαβρόφ; Υπουργός Δικαιοσύνης - Konstantin Chuychenko; Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών - Σεργκέι Ναρίσκιν. 

Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας - Alexander Bortnikov. Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας των Στρατευμάτων της Εθνικής Φρουράς - Viktor Zolotov. Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας - Ντμίτρι Κόχνεφ. Επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων του Προέδρου - Alexander Linets. Πρόεδρος του Λογιστικού Επιμελητηρίου - Boris Kovalchuk.

Όπως διευκρινίστηκε, τα μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου θα πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό σε συνεδριάσεις της επιτροπής στις 13 Μαΐου και σε συνεδρίαση της άνω βουλής του κοινοβουλίου στις 14 Μαΐου. Στις 10 Μαΐου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διόρισε τον Μιχαήλ Μισούστιν ως πρόεδρο της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη υποβάλει προτάσεις στον πρόεδρο για τη δομή των ομοσπονδιακών εκτελεστικών οργάνων και ο αρχηγός του κράτους υπέγραψε αντίστοιχο διάταγμα νωρίτερα το Σάββατο. 

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπέβαλε στην Κρατική Δούμα υποψήφιους αντιπρόεδρους της κυβέρνησης και μια σειρά υπουργών. Την Κυριακή, οι επιτροπές της κάτω βουλής τους ενέκριναν. Τώρα οι βουλευτές είναι έτοιμοι για συναντήσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη. Θα εξετάσουν την έγκριση αντιπροέδρων της κυβέρνησης και ορισμένων υπουργών. Τα αντίστοιχα σχέδια ψηφίσματος υποβλήθηκαν στην Κρατική Δούμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...