Corriere della Sera: Οι μπότες του ΝΑΤΟ δεν θα πατήσουν στο ουκρανικό έδαφος

 Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ενδέχεται να λάβει μια τέτοια απόφαση στη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου στην Ουάσινγκτον (9-11 Ιουλίου).

«Όχι μπότες στο έδαφος», είπε η Corriere della Sera. Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στην εμπόλεμη ζώνη για να βοηθήσει το Κίεβο, δήλωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. 

seeΔεν υπάρχουν σχέδια για μαχητικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ να είναι παρούσες στην Ουκρανία, είπε. Ο πολιτικός σημείωσε ότι ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ "έχουν δικούς τους ανθρώπους με στρατιωτικές στολές στις πρεσβείες τους [στο Κίεβο] που δίνουν συμβουλές". 

Πυρηνική κατάρρευση επιφυλάσσει το ΝΑΤΟ σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Peter Szijjarto δήλωσε νωρίτερα ότι η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή που είχε χαράξει η συμμαχία για τον εαυτό της. Μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε σε μια παγκόσμια σύγκρουση, είπε ο Szijjarto, σημειώνοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. 

Ο Σκοτ Ρίτερ, πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, πιστεύει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσουν πυρηνική κατάρρευση εάν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία. Εάν τα κράτη του ΝΑΤΟ στείλουν τον στρατό τους στη ζώνη σύγκρουσης, η Ρωσία μπορεί να αρχίσει να εξαπολύει πυρηνικά πλήγματα όχι στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά αμέσως σε κέντρα λήψης αποφάσεων σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, πιστεύει ο Ritter. 

Η Δύση είναι αυτή που κλιμακώνει τη σύγκρουση καταρχήν και το ΝΑΤΟ μπορεί έτσι να έχει έναν πυρηνικό πόλεμο στο κατώφλι του, κατέληξε ο ειδικός.

see more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...