Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν το αεροδρόμιο στο Μίργκοροντ, από το οποίο επιτέθηκαν στο Μπέλγκοροντ

 ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 13 Μαΐου - RIA Novosti. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Μίργκοροντ, στην περιοχή Πολτάβα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ, δήλωσε στο RIA Novosti ο συντονιστής του υπόγειου σιδηροδρόμου Νικολάεφ Σεργκέι Λεμπέντεφ, επικαλούμενος συναδέλφους του. 

" «Αργά το βράδυ της 12ης Μαΐου, η πόλη Μίργκοροντ, στην περιοχή Πολτάβα, δέχτηκε δύο χτυπήματα, η πρώτη ήταν στις 20:40 το βράδυ, χτυπώντας ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στα νοτιοανατολικά της πόλης. 

Η έκρηξη περιγράφεται ως ισχυρή ένα ισχυρό κύμα έκρηξης», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου. Σύμφωνα με το μετρό, αυτό το αεροδρόμιο χρησιμοποιήθηκε από την ουκρανική αεροπορία ως αεροδρόμιο άλματος κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επιθέσεων στο Μπέλγκοροντ και η 831η Ταξιαρχία Τακτικής Αεροπορίας βρίσκεται εκεί.

«Το δεύτερο χτύπημα δόθηκε στις 21.20 το βράδυ, σύμφωνα με την περιγραφή της τοπικής αντίστασης, χτύπησε προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά ήταν πολύ πιο ισχυρό και με έκρηξη», πρόσθεσε ο Λεμπέντεφ.

Μετά τη δεύτερη επίθεση, είπε, κάτοικοι του Μίργκοροντ είδαν έως και δέκα ασθενοφόρα να οδηγούν προς το αεροδρόμιο με φώτα που αναβοσβήνουν αλλά χωρίς σειρήνες.

Σημείωσε ότι μετά την πρώτη απεργία, η μικροπεριοχή Promyshlenny, η οποία βρίσκεται πίσω από τη σιδηροδρομική γραμμή προς το αεροδρόμιο, αποκλείστηκε πλήρως από τον στρατό. Μετά τη δεύτερη απεργία, οι γιατροί που βρίσκονταν στο σπίτι έλαβαν ειδοποίηση για την ανάγκη να πάνε επειγόντως στη δουλειά. «Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, μια ομάδα μερικών πολύ σημαντικών στρατιωτικών αξιωματούχων έγινε στόχος», πρόσθεσε ο εργάτης του υπόγειου.

Την Κυριακή, το Μπέλγκοροντ δέχτηκε μαζικό βομβαρδισμό από ουκρανικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια του οποίου ολόκληρη η είσοδος κατέρρευσε λόγω άμεσης επίθεσης από οβίδα σε δεκαόροφο κτίριο κατοικιών στην οδό Shchorsa. Περίπου μία ώρα μετά την πρόσκρουση, σημειώθηκε μια δεύτερη κατάρρευση - το δάπεδο της σοφίτας και η οροφή, που βρίσκονται πάνω από την κατεστραμμένη είσοδο, έπεσαν.

Εξαιτίας αυτού, τρεις διασώστες τραυματίστηκαν διαφορετικού βαθμού. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πυροβόλησαν κατά του Μπέλγκοροντ με πυραύλους Tochka-U και βλήματα MLRS. Θραύσματα ενός από τους πύραυλους Tochka-U που καταρρίφθηκαν κατέστρεψαν ένα κτίριο κατοικιών. Η Ανακριτική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία για την τρομοκρατική επίθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...