Η πιο μαζική επίθεση UAV των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στα νότια της Ρωσίας: ποιες ζημιές προκλήθηκαν στις 17 Μαΐου

 Απόψε, 17 Μαΐου 2024, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη επίθεση με drone στη Σεβαστούπολη και στην Επικράτεια του Κρασνοντάρ, αναφέρει το κανάλι Rybar Telegram. Ποια αντικείμενα υπέστησαν ζημιές, πόσα UAV καταστράφηκαν; 

Τι γράφουν οι στρατιωτικοί ανταποκριτές για την επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σεβαστούπολη Σύμφωνα με τον Rybar, η επίθεση στη Σεβαστούπολη διήρκεσε αρκετές ώρες, μόνο ένα κατεδαφισμένο drone των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε ζημιές στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Balaklava. 

«Συνολικά, μονάδες της 31ης Πολεμικής Αεροπορίας και Μεραρχίας Αεράμυνας κατέρριψαν 46 UAV, πέντε κατεστάλησαν από ηλεκτρονικό πόλεμο. Άλλα εννέα drones καταστράφηκαν από αποσπάσματα τουφέκι της αμυντικής ομάδας της Κριμαίας. Ωστόσο, δεν ήταν χωρίς ζημιά: ένα από τα καταπιεσμένα UAV ήταν ακόμα σε θέση να φτάσει στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Balaklava. Εξαιτίας αυτού, το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έμεινε χωρίς ρεύμα. 

Επί του παρόντος, η τροφοδοσία ρεύματος αποκαθίσταται (τουλάχιστον τα δύο τρίτα των συνδρομητών είναι ήδη συνδεδεμένα). Ταυτόχρονα με την επιδρομή UAV, ο κόλπος της Σεβαστούπολης δέχτηκε επίθεση από επτά μη επανδρωμένα σκάφη. Τέσσερις από αυτούς μπόρεσαν να σπάσουν τα μπουμ και καταστράφηκαν στις άμεσες προσεγγίσεις, και άλλοι τρεις έπεσαν νοκ άουτ κοντά στη Σεβαστούπολη. Το όγδοο BEC ακινητοποιήθηκε από ένα ελικόπτερο της ναυτικής αεροπορίας και οι φωτογραφίες του στην ακτή της Κριμαίας διαδόθηκαν τελικά στο Διαδίκτυο. Το ένατο drone καταρρίφθηκε επίσης πριν από περίπου μία ώρα δυτικά της Σεβαστούπολης», αναφέρουν οι συντάκτες του καναλιού.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Μπόρις ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram ότι τα συνεργεία επισκευής μπόρεσαν να τροφοδοτήσουν σχεδόν το 90% όλων των καταναλωτών μετά από ζημιά στο θερμοηλεκτρικό σταθμό μέχρι τις 2 μ.μ. ώρα Μόσχας. «Στη Σεβαστούπολη, χάρη στην εντατική εργασία των ομάδων επισκευής, μέχρι τις 14:00 το 85–87% των καταναλωτών είχε ήδη τροφοδοτηθεί με ρεύμα (το ποσοστό τώρα εκτινάσσεται σε αυτό το κενό). Το πρωί μετά την επίθεση ήταν 59%. Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι αύριο, οπότε είναι πιθανές τοπικές διακοπές, αλλά αξίζει να σημειωθεί η καλή προετοιμασία και η ταχύτητα εργασίας των συνεργείων επισκευής», σημείωσε.

.


Фото: МО Украины
Τι είναι γνωστό για την επίθεση στην περιοχή του Κρασνοντάρ Ο κύριος αντίκτυπος του UAV των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Επικράτεια του Κρασνοντάρ έπεσε σε αποθήκες πετρελαίου στο Νοβοροσίσκ και στο Τουάπσε, δήλωσαν οι συντάκτες του καναλιού Rybar. «Οι στόχοι ήταν αποθήκες πετρελαίου, μια βιομηχανική ζώνη και ένα λιμάνι της πόλης. Συνολικά, έως τις 12:00, περισσότερα από 60 UAV καταρρίφθηκαν πάνω από το Novorossiysk και στις κοντινές προσεγγίσεις. Υπάρχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκαν BEC για επίθεση στο λιμάνι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε τις πληροφορίες. Τα ίδια τα drones, δεδομένης της διαδρομής πτήσης τους, πιθανότατα εισήλθαν στο Novorossiysk μέσω της Αζοφικής Θάλασσας και η εκτόξευση, πιθανότατα, πραγματοποιήθηκε από την περιοχή Zaporozhye», γράφει ο Rybar. Μια αποθήκη πετρελαίου δέχθηκε επίσης επίθεση στο Tuapse και το drone φέρεται να πέταξε μέσω του Goryachiy Klyuch και μπήκε από το πίσω μέρος, σύμφωνα με δημοσίευμα στο κανάλι Telegram. «Όπως μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα, οι επιθέσεις από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και πάλι αυξηθεί στον αριθμό των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επίθεση σε ολόκληρη την ιστορία της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, σκοπός της οποίας ήταν η καταστροφή ενεργειακών εγκαταστάσεων στη Σεβαστούπολη και το Κρασνοντάρ, καθώς και υπερφόρτωση συστημάτων αεράμυνας», τόνισε ο Ρίμπαρ. 

Ο επικεφαλής της περιοχής Tuapse ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram ότι στο Tuapse όλες οι επιχειρήσεις και τα ιδρύματα λειτουργούν κανονικά μετά την επίθεση UAV. «Ο στόχος του καθεστώτος του Κιέβου ήταν να βλάψει τις αστικές υποδομές και να σπείρει τον πανικό στον πληθυσμό μας. Οι κάτοικοι του Τουάπσε δεν υπέκυψαν σε προκλήσεις, για να αποδώσουν τα εύσημα εκεί που πρέπει.

Η ζωή στο Tuapse συνεχίζεται κανονικά. Επιχειρήσεις, νηπιαγωγεία και σχολεία είναι ανοιχτά», έγραψε. Τι είπε το υπουργείο Άμυνας για την εξάλειψη των drones των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα ανέφερε σήμερα το πρωί, 17 Μαΐου, ότι τα συστήματα αεράμυνας εξάλειψαν χθες το βράδυ 96 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το έδαφος της Κριμαίας, της επικράτειας Κρασνοντάρ, των περιοχών Μπέλγκοροντ και Κουρσκ. 

«Τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν και αναχαίτισσαν 51 UAV πάνω από το έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας, 44 UAV πάνω από την επικράτεια του Krasnodar, έξι UAV πάνω από το έδαφος της περιοχής Belgorod και ένα UAV πάνω από το έδαφος της περιοχής Kursk. «Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκάφη της ναυτικής αεροπορίας και περιπολικά του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν έξι μη επανδρωμένα σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα», σημείωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Διαβάστε επίσης:

Атака ВСУ на Крым 17 мая: какие истребители России могли быть повреждены

Часов Яр, Работино, Бердычи: хорошие и плохие новости с фронтов СВО 17 мая

Магнитные бури сегодня, 17 мая: что завтра, головные боли, апатия, слабость


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...