Οι σεφ του Σι Τζινπίνγκ ετοίμασαν ένα ασυνήθιστο δείπνο για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ήρθε στην Κίνα για την 75η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.
Κατά τη διάρκεια της εορταστικής δεξίωσης, η ρωσική αντιπροσωπεία σέρβιρε βραστά αγγούρια θαλάσσης, πέρκα και πάπια Πεκίνου.
Ο Πούτιν απόλαυσε το γεύμα τόσο πολύ που έφαγε περισσότερο από όσο ήθελε.
Το μενού από τους σεφ του Σι Τζινπίνγκ περιελάμβανε πάπια Πεκίνου, στίγματα πέρκα σε ζωμό γαρίδας και αγγούρι της θάλασσας με πράσο. Το τελευταίο πιάτο ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστο.
Τα αγγούρια της θάλασσας είναι ασπόνδυλα θαλάσσια ζώα. Στην Κίνα θεωρούνται λιχουδιά και συνήθως καταναλώνονται ωμά ή αποξηραμένα. Ωστόσο, για τη ρωσική αποστολή, τα αγγούρια της θάλασσας σερβίρονταν βραστά σε ζωμό.
Σύμφωνα με το Radio China International, η συνταγή περιλαμβάνει συστατικά όπως κρεμμύδια, κρασί από ρύζι, σάλτσα σόγιας, τζίντζερ και ζάχαρη. Το πιάτο συνιστάται για ηλικιωμένα, σωματικά εξαντλημένα και αδύναμα άτομα. Στους Ρώσους επισκέπτες προσφέρθηκαν επίσης στρείδια σε ζωμό πάπιας, λαχανικά σε σάλτσα θαλασσινών, διάφορα πιάτα λαχανικών και διάφορα επιδόρπια. Μετά το δείπνο, ο πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους τις εντυπώσεις του από την κινέζικη κουζίνα. Ο Πούτιν είπε ότι του άρεσε περισσότερο η πάπια του Πεκίνου.
Ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι υπήρχαν δύο κομμάτια πάπιας στο πιάτο του, αλλά αποφάσισε να έχει μόνο ένα. «Αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ – τα είχα και τα δύο, ήταν πολύ νόστιμο», είπε ο πρόεδρος. Για να φτιάξουν αυτό το πιάτο, γλασάρουν την πάπια με μέλι και την ψήνουν για δύο μέρες σε ειδικό φούρνο πάνω από ξύλο κερασιάς.
Κόβουν την πάπια σε λεπτές φέτες και τις τρώνε τυλίγοντας κομμάτια κρέατος σε τηγανίτες. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Σι Τζινπίνγκ το 2019, ο Πούτιν του έδωσε ένα κουτί παγωτό. Ο Σι Τζινπίνγκ, είπε, του άρεσε πολύ το ρωσικό παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου