Ο Ταγίπ Ερντογάν λοιπόν σε μία ιστορική ομιλία, τεκμηρίωσε ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο ενώ ήταν ευρέως γνωστό, είχε «θαφτεί» μεθοδικά εδώ και δεκαετίες.
Ο Ερντογάν λοιπόν, μνημόνευσε τον «αείμνηστο Σαδίκ Αχμέτ» στην επέτειο θανάτου του!
Όπως μας ενημερώνει το τουρκικό TRT, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του μνημονεύοντας τον «θρυλικό ηγέτη των Τούρκων της Δ.Θράκης».
Έχουμε έτσι την επίσημη ομολογία, ότι ο Σαδίκ ήταν όντως πράκτορας της Τουρκίας.
Πάμε τώρα στο «βρώμικο 1990».
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ορκίστηκε πρωθυπουργός το 1990 μετά τη νίκη της ΝΔ στην τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση με ποσοστό 46,88%. Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη διέθετε 150 έδρες, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή στηριζόμενη στον Σαδίκ Αχμέτ, μουσουλμάνο της Θράκης που πολιτευόταν ως «Τούρκος»!
Δηλαδή, ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός με την ψήφο ενός πράκτορα της Τουρκίας. Στην συλλογική μνήμη όμως έμεινε η ψήφος του Κατσίκη και όχι του Σαδίκ!
Με την χθεσινή ομολογία Ερντογάν, ξεκλειδώνονται και άλλες πτυχές της ιστορίας.
Όπως η αποστασία του 1965, με πρωταγωνιστή τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη και θύμα τον «Γέρο της Δημοκρατίας», Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος είχε στείλει την Ελληνική Μεραρχία στην Κύπρο, καθιστώντας την απόρθητη όπως απέδειξε η ιστορία.
Κύριος στόχος του Μητσοτάκη και τον άλλον αποστατών, δεν ήταν απαραίτητα η ανατροπή του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά η αποπομπή του από την θέση του υπουργού εθνικής άμυνας στην οποία επίσης κατείχε! Μία θέση που διασφάλιζε ότι η μεραρχία θα παραμείνει στην Κύπρο.
«Κύριε Μητσοτάκη σας καταγγέλλω για αντεθνική πράξη»
Η αναφορά Ερντογάν όμως ξεκλειδώνει κι άλλη μία άγνωστη πτυχή της ιστορίας. Αυτή του 1967 και της διαφυγής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την βοήθεια του Τούρκου υπουργού άμυνας!
Το κρατικό πρακτορείο Anadolu, πανηγυρίζοντας για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019, έκανε εκτενές αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τις «σχέσεις του με την Τουρκία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Όταν γεννήθηκε ο Κυριάκος, ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, είχε συλληφθεί από το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας (Χούντα) το 1967, αφού είχε χαρακτηριστεί persona non grata. Η οικογένεια Μητσοτάκη είχε καταφέρει να δραπετεύσει στην Τουρκία με τη βοήθεια του τότε Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ιχσάν Σαμπρί Τσαγκλαγιανγκίλ, όταν ο Κυριάκος ήταν μόλις ενός έτους»!
Τόσο στενή ήταν η σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την Τουρκία.
Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε και την θυελλώδη συνεδρίαση στην ελληνική Βουλή, με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τότε πρωθυπουργό, να αποκαλύπτει την επιστολή – βόμβα υπέρ της Τουρκίας που είχε στείλει εν κρυπτώ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην ΕΟΚ, ως υπουργός εξωτερικών.
Θα επαναλάβουμε ότι η χθεσινή αποκάλυψη του Ερντογάν, ενδέχεται να αποτελεί την εξήγηση και για την «ανεξήγητη» και σκανδαλώδη στάση του σημερινού πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, υιού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, υπέρ της Τουρκίας.
Από το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, την εξωφρενική ακύρωση του East Med, εώς την χθεσινή προδοσία της Κάσου.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου