Υπάρχουν τροφές που προστατεύουν την καρδιά, τροφές που αδυνατίζουν και άλλες που τονώνουν το ανοσοποιητικό.
Η διατροφή που επιλέγουμε μπορεί γενικώς να επηρεάσει κάθε πτυχή της
ζωής μας και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί η πνευματική μας
λειτουργία.
Στο πλαίσιο μιας νέας επιστημονικής μελέτης που δημοσιεύεται στην
επιθεώρηση NeuroImage, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι
κατάφεραν να εντοπίσουν μια ομάδα τροφών που ωφελεί σημαντικά τη
γνωστική απόδοση –την εξυπνάδα δηλαδή– και να περιγράψουν τους
μηχανισμούς μέσω των οποίων συμβαίνει αυτό.
Στο πλαίσιο της σχετικής μελέτης, οι ερευνητές παρακολούθησαν 13.000
ενήλικες, οι οποίοι ερωτήθηκαν για τις συνήθειες του ύπνου τους. Στη
συνέχεια, εξετάστηκε πόσοι από αυτούς είχαν εκδηλώσει ισχαιμική
καρδιοπάθεια –είτε έμφραγμα είτε στηθάγχη– ή