Beyonce Knowles

Η Beyonce (και οι γοφοί της) ήρθαν στον κόσμο μια φθινοπωρινή μέρα του 1981, στο Houston του Texas. Από τότε, και με τον πατέρα της για manager και τη μάνα της για στυλίστρια, όργωσε ό,τι παιδικό show και μη υπήρχε μέχρι που το 1990 δημιουργήθηκε ένα παιδικό group (υπολόγισε πόσο χρονών ήταν τότε) ονόματι Destiny’s Child (με ηθικό αυτουργό τον πατέρα της, ο οποίος παραιτήθηκε από ιατρικός επισκέπτης για να το μανατζάρει)..


Αφού εξάντλησαν όλα τα πανηγύρια της περιοχής κατάφεραν, τελικά, το 1997 να υπογράψουν συμβόλαιο με την Columbia Records. Έγιναν φίρμες με το τραγούδι «No, no, no» και στην πορεία τους απέσπασαν πολλά βραβεία, μέχρι που η Beyonce… βαρέθηκε. «Ελπίζω ο κόσμος να μη μας βαρεθεί. Εγώ πάντως μας έχω βαρεθεί κι ας ανήκω στις Destiny’s Child.» Ε, από ‘κει και πέρα, μοιραία, καταλαβαίνει κανείς ποια θα είναι η συνέχεια. Το 2000 η Beyonce υπογράφει με τη δισκογραφική της εταιρεία για τρία solo albums και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, απλά, τρέχουν και δε φτάνουν. Παρόλα αυτά εκείνη επιβεβαιώνει: «Και οι τρεις μας διαπραγματευόμαστε solo δουλειές. Όλες θα βγουν στην αγορά την ίδια χρονική στιγμή.» Του κάκου όμως… αυτό που συνέβαινε όσο καιρό βρίσκονταν στο συγκρότημα (με τη Beyonce να κρατά τα σκήπτρα της αρχηγίας), συνέβαινε και τώρα, με την ίδια να κάνει solo εμφανίσεις παρόλο που η… τριπλέτα ακόμα υπήρχε.


Το 2003 η περί ου ο λόγος κυκλοφορεί το πρώτο της μοναχικό album με τίτλο Dangerously in Love, από το οποίο ξεχωρίζει το Crazy In Love και κάνει τεράστια επιτυχία. Στο συγκεκριμένο κομμάτι συνεργάζεται με τον αγαπητικό της, 
και καταφέρνουν να μείνουν στο Billboard Hot 100 για οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες. Το 2004 κερδίζει πέντε Grammys και οι Destiny’s Child αποχαιρετούν μια για πάντα το κοινό τους. Όντας πνεύμα ανήσυχο, η Beyonce αποφάσισε να ασχοληθεί και με την υποκριτική (γιατί άπαξ κι έχεις ταλέντο κάπου, μπορείς να έχεις παντού). Έτσι, ενώ συνολικά έχει βγάλει τρία albums (στη solo καριέρα της -τα έτη 2003, 2006, 2008-, γιατί νομίζω ότι την προηγούμενη θέλει να την ξεχάσει) έχει παίξει συνολικά σε 8 ταινίες από το 2001 μέχρι το 2009. Και τελικά εγώ δεν ξέρω που να την κατατάξω, στις ηθοποιούς ή στις τραγουδίστριες; Μάλιστα, η ταινία Dreamgirls, στην οποία υποδυόταν την Deena Jones, απέσπασε το Oscar Β’ Γυναικείου Ρόλου. Φυσικά δεν το πήρε εκείνη, αλλά η τροφαντή Jennifer Hudson, κάνοντας τη… ντίβα να μαυρίσει (κι άλλο) από τη ζήλια της.

Όσο για τα προσωπικά της, λίγα πράγματα είναι γνωστά κι από αυτά τα περισσότερα είναι εντελώς αδιάφορα, σε σημείο που αν δεν είχε αυτόν τον τροφαντό πισινό, δε θα τη θεωρούσε κανείς sexy. Μετά τον τσαμπουκά που έγινε με τις Destiny’s Child, η Beyonce χώρισε από τον παιδικό της έρωτα με τον οποίο ήταν μαζί επτά συναπτά έτη. Έπειτα έπεσε σε κατάθλιψη καθώς ένιωθε ότι τώρα που ήταν γνωστή κανείς δε θα την πλησίαζε και δε θα την αγαπούσε για το χαρακτήρα της. Μέχρι που το 2002 εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός ο Jay Z και όλα πλέον ξαναβρήκαν το ρυθμό τους και μπορούμε κι εμείς να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι. Παρόλο που κυκλοφορούσαν άπειρες φήμες για τη σχέση τους, εκείνοι ήταν όσο περισσότερο διακριτικοί γινόταν, σε σημείο να παντρευτούν και να μην το πάρει είδηση κανείς. Εισήλθαν εις γάμου κοινωνίαν στη Νέα Υόρκη στις αρχές του Απρίλη το 2008, γνωστοποιήθηκε στα τέλη του ίδιου μήνα, αλλά το «κομπλεξικό» δε φορούσε το δαχτυλίδι μέχρι το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους, όταν χρειάστηκε να προμοτάρει τη νέα της δουλειά (μωρέ μπράβο).


Κατά τ’ άλλα, στη ζωή και στην καριέρα της δεν υπάρχει καμία είδηση που θα μπορούσε να μας συνταράξει, πέραν κάποιων πραγμάτων, τα οποία ελάχιστα λένε στους άντρες. Όπως για παράδειγμα, ότι αγόρασε ένα ολόκληρο διαμέρισμα για να το μετατρέψει σε …γκαρνταρόμπα, ή ότι βρίσκεται στην κορυφή των πιο ακριβοπληρωμένων διασημοτήτων κάτω των 30 ετών για το 2009, με 32 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Με άλλα λόγια, so boring…









 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...