Έως την Παρασκευή η έγκριση της νέας κυβέρνησης από Βουλή Υπουργός από ΠΑΣΟΚ αναπληρωτής από ΝΔ και εναλλάξ στο νέο σχήμα

Την ερχόμενη Παρασκευή  αναμένεται να έχει και τυπικά την  έγκριση της Βουλής η νέα κυβέρνηση  συνεργασίας, εφ όσον φυσικά, οι κ.κ. Γιώργος  Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς  καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία.
Αναλυτικά, αν στην συνάντηση των κ.κ. Κάρολου Παπούλια, Παπανδρέου και Σαμαρά σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο συμφωνηθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τον καλέσει προκειμένου να του δώσει..
εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες το γενικό σχήμα που θα επιλεγεί για την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου θα είναι υπουργός από ΠΑΣΟΚ - αναπληρωτής υπουργός από την ΝΔ και εναλλάξ.
Την ερχόμενη Τρίτη  το αργότερο θα υπάρξει ορκωμοσία  ενώ την Τετάρτη ο νέος πρωθυπουργός θα παραστεί στην Ολομέλεια της Βουλής ώστε με την ομιλία του να σημάνει την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων. Η κοινοβουλευτική διαδικασία διαρκεί τρεις ημέρες, οπότε τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Παρασκευής θα στηθούν οι κάλπες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η νέα κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...