Πως φτάσαμε στη συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά - Παπούλια Παπανδρέου στο Υπουργικό: «Σήμερα παραδίδω την σκυτάλη»!

«Παραδίδω σήμερα την σκυτάλη για να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης»..


Με αυτές τις λέξεις ο πρωθυπουργός άνοιξε και επισήμως το θέμα της παραίτησής του. Δεν τους είπε ονόματα, σε ότι αφορά στο πρόσωπο του διαδόχου του, αλλά τους ανακοίνωσε πως σε λίγη ώρα θα υπάρξει συνάντηση Παπούλια- Παπανδρέου- Σαμαρά.΄

Οπότε "καπνό" θα έχουμε μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα μέλη του υπουργικού συμφώνησαν: πρώτον, η όλη διαδικασία πρέπει να τελειώσει σήμερα, δεύτερον, ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ψήφιση της δανειακής σύμβασης πριν γίνουν εκλογές και, τρίτον, πως δε θα παραιτηθούν χωρίς να υπάρχει διάδοχο σχήμα. Επιπλέον, υπουργοί επισήμαναν ότι οι αλλαγές στην κυβέρνηση δεν επηρεάζουν τις καταστατικές προβλέψεις του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη της ηγεσίας τους.

"Είναι σαφές ότι αυτή η Κυβέρνηση θα παραδώσει τη σκυτάλη, αλλά δεν θα την παραδώσει στο κενό. Θα παραδώσει στην επόμενη Κυβέρνηση, εάν συμφωνήσουμε και καταλήξουμε σ’ αυτήν. Και αυτό ελπίζω να γίνει, όπως σας είπα, σύντομα. Και όταν λέω «σύντομα», εννοώ σήμερα, όχι αύριο, για πάρα πολλούς λόγους", επισήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου σηματοδοτώντας το πολιτικό τέλος της σημερινής κυβέρνησης.

"Δεν με ενδιαφέρει να παραμείνω σ’ αυτό το σχήμα, ως Πρωθυπουργός", τόνισε ο κ. Παπανδρέου και εξήγησε : "Να συμφωνήσουμε σ’ ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, όπως είχα προτείνει και τον Ιούνιο. Πιο σαφής από αυτό, δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κανείς. Εγώ δεν παίζω παιχνίδια, ούτε παίζω με τις τύχες της χώρας".

Ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Παπούλια θα γίνει διάλογος "για το σχήμα, το χρονοδιάγραμμα και τα πρόσωπα".


Οι εξελίξεις αναμένονται εντός των επομένων ωρών.   

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται εν πτήσει προς την Αθήνα.

Το όνομα του κ. Παπαδήμου ακούγεται εντόνως ως μία ισχυρή πιθανότητα για την θέση του νέου πρωθυπουργού. Σε συνομιλητές του, ο κ. Παπαδήμος έχει δηλώσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί πρόταση για να αναλάβει την πρωθυπουργία σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στην περίπτωση που το νέο σχήμα δεν θα έχει την στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...