Οι Σέρβοι θέλουν την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ

Τη θέση ότι οι σχέσεις Βελιγραδίου-Πρίστινας πρέπει να διευθετηθούν ανεξάρτητα από την πορεία ένταξης της χώρας στις ευρωπαϊκές δομές διατυπώνει το 75% των Σέρβων..
πολιτών, σε έρευνα που διεξήχθη από την υπηρεσία για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) της σερβικής κυβέρνησης. Η έρευνα δείχνει ακόμη ότι το 51% των πολιτών της Σερβίας θα ψήφιζε υπέρ της ένταξη της χώρας στην ΕΕ, αν σήμερα έπρεπε να αποφασίσει για το ζήτημα. Το 28% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε κατά της προσχώρησης της χώρας στην ΕΕ, αν προκηρυσσόταν δημοψήφισμα και το 18% των πολιτών απαντά ότι δεν θα ψήφιζε.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, το 53% των πολιτών θεωρούν τις σερβικές αρχές και τη σερβική ηγεσία υπεύθυνες για τη μη απόδοση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας στη Σερβία.


Στην ερώτηση «γιατί θα ψηφίζατε κατά της ένταξης της χώρας στην ΕΕ» το 23% των ερωτηθέντων απαντά ότι η ένταξη στην ΕΕ θα επιφέρει μεγαλύτερη ζημία απ' ό,τι όφελος, το 15% αναφέρει ως λόγους τους εκβιασμούς, τις πιέσεις και τους όρους που τίθενται, το 13% τονίζει ότι δεν είναι η καλύτερη λύση, το 12% ότι θα επιφέρει οικονομική καταστροφή και δανεισμό και το 10% θεωρεί ότι η ΕΕ δεν έχει μέλλον. Ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί την κυβέρνηση της Σερβίας υπεύθυνη για τα γεγονότα της ένταξης της χώρας την ΕΕ αυξήθηκε και μειώθηκε το ποσοστό εκείνων που «κατηγορούν» την ΕΕ.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...