Άριστα 10 στον Μέσι!

Στο φύλλο της 7ης Απριλίου του 2010, την επόμενη μέρα δηλαδή του ρεσιτάλ του Λιονέλ Μέσι με τα τέσσερα γκολ απέναντι στην Αρσεναλ στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-1 (φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ), η γαλλική εφημερίδα «L'Equipe» του είχε βάλει άριστα 10...

Ηταν η πρώτη φορά ύστερα από 12,5 χρόνια που εμφανίστηκε το 10 σε κριτική ποδοσφαιριστή στη γαλλική εφημερίδα. Αλλωστε, από το 1970 που άρχισε να βάζει βαθμούς στην απόδοση ποδοσφαιριστών γαλλικών ομάδων και από το 1987 που ξεκίνησε το ίδιο και σε διεθνή ματς, μόλις πέντε παίκτες (συμπεριλαμβανομένου του Μέσι) έχουν πάρει 10 από τη «L'Equipe».
Από χθες ο Αργεντινός «μάγος» της Μπαρτσελόνα είναι ο μοναδικός που έχει πάρει «Αριστα 10» δύο φορές, αφού το κέρδισε με το σπαθί του μετά τα πέντε γκολ με τη Λεβερκούζεν. Το «10» δίπλα στο όνομά τους σε φύλλο της «L'Equipe» έχουν δει επίσης ο γκολκίπερ της δανέζικης Ααρχους, Λαρς Γουίντφιλντ, με την επική του παράσταση στο 1-0 της ομάδας του μέσα στη Γαλλία επί της Ναντ το 1997, ο Ολεγκ Σαλένκο της εθνικής Ρωσίας για τα πέντε του γκολ στο Μουντιάλ του 1994 στη νίκη με 6-1 επί του Καμερούν και οι δύο Γάλλοι διεθνείς με τις Ελπίδες, Φρανκ Σοζέ και Μπρούνο Μαρτινί, για την εμφάνισή τους στον τελικό του Ευρωπαϊκού Ελπίδων του 1998 και τη νίκη με 3-0 απέναντι στην Ελλάδα.
Κι αν σε κάποιους αυτό δεν φαίνεται σημαντικό, ας αναλογιστούν πόσες χιλιάδες ματς έχουν γραφτεί στην κορυφαία γαλλική εφημερίδα, αλλά το 10 μπαίνει σχεδόν... ποτέ. Ψάχνοντας να βρούμε έναν τρόπο που να μην έχει ξαναγραφτεί για να σχολιάσουμε τον Λέο των ρεκόρ, βρήκαμε αυτό. Πλέον, όλα (λογικά) εξαντλήθηκαν. Τι άλλο μπορείς να βρεις για να σχολιάσεις, για να παρουσιάσεις τα κατορθώματα αυτού του απίθανου ποδοσφαιριστή;
«Από άλλο ανέκδοτο»
Ισως να υπάρχει κάτι ακόμη. Εκτός από τα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου και τις διθυραμβικές δηλώσεις όλων, τα σχόλια κάποιων άλλων σούπερ σταρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποτυπώσουν το πώς «δέχθηκαν» αυτήν την πεντάρα του Μέσι στη Λεβερκούζεν. Διαλέξαμε τα καλύτερα σχόλια στο Twitter από τους Γουέιν Ρούνεϊ, Ριβάλντο, Ρανταμέλ Φαλκάο, Μάξι Ροντρίγκες και Μάικλ Οουεν.
«Είναι από άλλο ανέκδοτο, ο καλύτερος όλων» έγραψε ο στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ. «Ο Μέσι είναι φανταστικός. Η FIFA πρέπει να φτιάξει μια Χρυσή Μπάλα μόνο για την πάρτη του» ήταν το σχόλιο του Ριβάλντο. «Δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες. Είσαι από άλλον γαλαξία» έγραψε ο άσος της Λίβερπουλ, Μάξι Ροντρίγκες.
«Ματς του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ή του PlayStation;» αναρωτήθηκε ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρανταμέλ Φαλκάο. «Δεν είμαι πολύ μεγάλος για να έχω δει τους πάντες, αλλά νομίζω ότι κανείς δεν έπαιξε την μπάλα καλύτερα απ' τον Μέσι» ήταν η ατάκα του Οουεν. Ισως αυτές οι λέξεις να είναι το καλύτερο σχόλιο για τη μαγεία του Λέο.
4 Εγινε ο τέταρτος στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (και πρώτος στο Τσάμπιονς Λιγκ) με 5 γκολ σε ένα ματς. Προηγήθηκαν οι Μίλερ (Μπάγερν, 1972-73), Σούλσερ (Γκρασχόπερς, 1978-79), Λέρμπι (Αγιαξ, 1979-80).
14 Είναι το ρεκόρ για γκολ σε μία σεζόν Κυπέλλου Πρωταθλητριών από τον θρυλικό Ζοζέ Αλταφίνι της Μίλαν (1962-63). Οσον αφορά αποκλειστικά το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι τα 12 που έχει φέτος ο Μέσι, που είχε πέρυσι ο... Μέσι και το 2002-03 ο Ρούουντ φαν Νίστελροϊ.
47 Χρόνια μετά τον Χοσέ Αντόνιο Θαλδούα που είχε βάλει πέντε γκολ στην Ουτρέχτη ποδοσφαιριστής της Μπάρτσα κάνει... πενταρέ σε ευρωπαϊκό ματς.
228 Τα γκολ του με τη φανέλα της Μπάρτσα, θέλει άλλα επτά για να πιάσει στην κορυφή τον Θέσαρ (έχει 235).
«Ole»: ΠΙΚΑΣΟ
Ο ζωγράφος του ποδοσφαίρου, ο Πικάσο της μπάλας είναι ο Μέσι, σύμφωνα με την αργεντίνικη εφημερίδα «Ole» που υποκλίνεται στον συμπατριώτη της.
«Diario Esto»: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Η μεξικανική «Diario Esto» επέλεξε τη λέξη «Μοναδικός» για να περιγράψει τα κατορθώματα του «μικρού μάγου» με τα ρεκόρ απέναντι στη Λεβερκούζεν.
«L'Equipe»: ΜΕΣΙ Χ5
Πέντε φορές το όνομα Μέσι, για να δείξει τα πέντε του γκολ, ήταν ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «L'Equipe».
«Sport»: ΘΕΪΚΗ ΠΕΝΤΑΡΑ
Το πρωτοσέλιδο της καταλανικής «Sport» με τίτλο «Η παλάμη (πεντάρα εννοεί) του Θεού» ήταν ο τίτλος που έπαιξε σε όλες τις ισπανικές εφημερίδες!
«Muy»: ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ
Η εφημερίδα «Muy» του Μπουένος Αϊρες στην Αργεντινή έβγαλε το τελικό της αποτέλεσμα: «Ανώτερος του Ντιέγκο», δηλαδή ο Μέσι καλύτερος του Μαραντόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...