Επίθεση από το Ιράν φέρεται να δέχτηκε το BBC

Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC καταγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς ότι δέχτηκε ηλεκτρονική επίθεση από το καθεστώς της Τεχεράνης. Η φερόμενη επίθεση είχε δύο σκέλη, βάζοντας στο στόχαστρο τόσο την ιρανική υπηρεσία του BBC, όσο και τα κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο..


Πιο συγκεκριμένα, οι Βρετανοί καταγγέλλουν ότι δέχτηκε επίθεση το online παράρτημα που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Ιράν. Σημειωτέον ότι το BBC δεν έχει ανθρώπους ή υποδομές στο Ιράν, καθώς είναι απαγορευμένο στη χώρα αυτή. Το δίκτυο λειτουργεί από χώρες της ευρύτερης περιφέρειας, ενώ δημοσιογράφοι του BBC φέρονται να πραγματοποιούν συχνά-πυκνά «καταδρομικές» επισκέψεις στο Ιράν για τη συλλογή πληροφοριών.


Επιπλέον, το BBC λέει ότι δέχτηκε επίθεση το τηλεφωνικό κέντρο που διατηρεί στο Λονδίνο, με μεγάλο αριθμό αυτοματοποιημένων κλήσεων να καταλήγει ταυτόχρονα στον αριθμό του καναλιού.


«Είναι δύσκολο, ίσως και αδύνατο, να βρούμε την πηγή της επίθεσης. Βέβαια, οι επιθέσεις στο ιρανικό παράρτημα του BBC δεν είναι κάτι καινούριο και αυτές οι 'συμπτώσεις' μιλάνε από μόνες τους», δήλωσε ο Mark Thompson, γενικός διευθυντής του δικτύου.



ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...