Πρόκριση της Τσέλσι στην παράταση

Η Τσέλσι νίκησε 4-1 την Νάπολι στην παράταση και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συναρπαστικό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται με πείσμα για 120 λεπτά. Η Τσέλσι κατάφερε να προηγηθεί 3-1..
στo 90λεπτο, ισοφαρίζοντας το σκορ με το οποίο ηττήθηκε στο πρώτο ματς, στο  «Σαο Πάολο»  Θυμίζουμε, ότι στον πάγκο της Τσέλσι, ήταν για πρώτη φορά σε ευρωπαικό ματς, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, που αντικατέστησε τον Αντρε Βίλας Μπόας.

Τελικά, αυτοί που έδωσαν  την πρόκριση ήταν η παλιά φρουρά της Τσέλσι, δηλαδή, οι Ντρογκμπά, Τέρι και Λαμπάρντ που σκόραραν στον κανονικό αγώνα.  Στην παράταση, ο Ντρογκμπά  έκανε ένα εξαιρετικό γύρισμα από δεξιά στον Ιβάνοβιτς, ο οποίος σκόραρε για το 4-1 (104'). Τέσσερα λεπτά νωρίτερα, από λάθος του τερματοφύλακα της Νάπολι, Ντε Σάνκτις, ο Τόρες από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα άουτ σε κενή εστία. 


Πως φτάσαμε στην παράταση: Στο «Σταμφορντ Μπριτζ» το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες για γκολ.

Στο 29' από σέντρα του Ραμίρες ο Ντρογκμπά με έξοχη κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 47' από εκτέλεση κόρνερ του Λαμπάρντ, ο Τέρι με  κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο 55' η Νάπολι μείωσε.  Ο Τέρι απομάκρυνε τη μπάλα σε σέντρα του Ντοσένα και ο Ινλερ με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ. Στο 76' ήταν η σειρά του Φρανκ Λαμπάρντ να σκοράρει, με εκτέλεση πέναλτι (χέρι ο Ντοσένα) για το 3-1, το οποίο δεν άλλαξε έως το τέλος της κανονικής διάρκειας του ματς.  


Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Α. Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι (98' Μποζίνγκουα), Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα (95' Μαλουντά), Ντρογκμπά, Στάριτζ (64' Τόρες) .


Νάπολι: Ντε Σάνκτις, Αρόνικα (111' Βάργκας) , Καμπανιάρο, Καναβάρο, Μάτζιο (37' Ντοσένα), Χάμσικ (106' Πάντεφ), Ζουνίγκα, Γκαργκάνο, Ινλέρ, Καβάνι, Λαβέτσι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...