Η Μισέλ Ομπάμα, επικεφαλής της ομάδας των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Επίσημη ανακοίνωση και για την παρουσία της στην τελετή έναρξης

Η Μισέλ Ομπάμα, η πρώτη κυρία της Αμερικής, θα είναι εκείνη που θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τον Ιούλιο και μάλιστα θα δώσει το παρών στην τελετή έναρξης, στην παρέλαση των ομάδων..


Η κυρία Ομπάμα την Τρίτη διοργάνωσε μία μίνι Ολυμπιάδα για τα παιδιά που ζουν στην περιοχή της Ουάσιγκτον, στο American University. Μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Ας κινηθούμε» (Let's Move!)  η οποία αφορά στην εθνική επιδημία των ΗΠΑ στην παιδική παχυσαρκία. Στην προσπάθειά της αυτή, είχε και τη συμπαράσταση της πρώτης κυρίας της Βρετανίας
Σαμάνθα Κάμερον η οποία συνοδεύει τον σύζυγό της στην τριήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Η Μισέλ Ομπάμα, σε ομιλία της παρότρυνε τους αθλητές να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς όπως δήλωσε
«η Ολυμπιακή θρησκεία αναφέρει ότι το πιο σημαντικό πράγμα … δεν είναι να κερδίσεις, αλλά να λάβεις μέρος και αυτό δεν σημαίνει απλώς να κάθομαι και να παρακολουθώ, αυτό σημαίνει να δραστηριοποιηθώ και να γίνω ενεργό μέλος.»

Ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει εντός των προσεχών μηνών τα μέλη της αντιπροσωπείας τα οποία θα συνοδεύουν την πρώτη κυρία των ΗΠΑ στο Λονδίνο.


Nα σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Την αρχή είχε κάνει η
Χίλαρι Κλίντον το 1994 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νορβηγίας και ακολούθησε η Λόρα Μπους να αποτελεί την επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στους Χειμερινούς του Τορίνο το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...