Η ζηλιάρα σύζυγος... σκότωσε τον Λάντεν

Σύμφωνα με τη νέα θεωρία, ο Οσάμα είχε αρχίσει να χάνει τα λογικά του μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα, το 2005, ο υπ. 2 της οργάνωσης, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, να τον «συνταξιοδοτήσει» Σύμφωνα με Πακιστανό στρατηγό, οι Αμερικανοί εντόπισαν τον Οσάμα με τη βοήθεια μίας εκ των τριών συζύγων του, η οποία..
ήθελε να τον εκδικηθεί, επειδή την είχε παραμελήσει. Η γυναίκα εκπαιδεύτηκε για την αποστολή της από την ίδια την Αλ Κάιντα και εστάλη στο κρησφύγετο της πόλης Αμποτανμπάντ

Σύμφωνα με τη νέα θεωρία, ο Οσάμα είχε αρχίσει να χάνει τα λογικά του μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα, το 2005, ο υπ. 2 της οργάνωσης, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, να τον «συνταξιοδοτήσει» στέλνοντάς τον, μαζί με δύο από τις συζύγους του και τα παιδιά τους, στη βίλα-φρούριο της πόλης Αμποτανμπάντ του Πακιστάν
Εγκλημα... πάθους ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν; Σύμφωνα με μια νέα θεωρία, που παρουσίασε χθες ο Πακιστανός στρατηγός εν αποστρατεία, Σαουκάτ Καντίρ, ο οποίος ερευνά την υπόθεση επί 8 μήνες, οι Αμερικανοί εντόπισαν τον ιδρυτή της Αλ Κάιντα με τη βοήθεια μίας εκ των γυναικών του, η οποία... ήθελε να τον εκδικηθεί, επειδή την είχε παραμελήσει.
Τη θεωρία φαίνεται πως ασπάζονται και οι άλλες δύο σύζυγοι που ζούσαν στο κρησφύγετο του Οσάμα, καθώς και ορισμένα από τα παιδιά του, ενώ το εν λόγω σενάριο θέλει τη ζηλιάρα σύζυγο, Κάιρα, να έχει δασκαλευτεί από την ίδια την Αλ Κάιντα...
Οπως υποστηρίζει ο Καντίρ, ο Οσάμα είχε αρχίσει να χάνει τα λογικά του μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα, το 2005, ο υπ. αρ. 2 της οργάνωσης, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, να τον «συνταξιοδοτήσει» στέλνοντάς τον, μαζί με δύο από τις συζύγους του και τα παιδιά τους στη βίλα-φρούριο της πόλης Αμποτανμπάντ του Πακιστάν.
Εκεί, ο Οσάμα συγκατοικούσε με συνολικά 27 συγγενείς του και οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν αρμονικές. Ο ίδιος εγκαταστάθηκε στον τελευταίο όροφο μαζί με τη νεότερη σύζυγό του, την 29χρονη Αμάλ, την οποία παντρεύτηκε το 1999. Από κάτω τους έμενε μια άλλη γυναίκα του Οσάμα, η Σεχάν και ο γιος τους Καλέντ με την οικογένειά του. Οι δύο γυναίκες διατηρούσαν εξαιρετικές σχέσεις.
Ολα αλλάζουν, όταν ξαφνικά, την άνοιξη του 2011 -δύο μήνες πριν από την επιχείρηση των Αμερικανών- εμφανίζεται στο σπίτι η Καΐρα. Η τελευταία είχε παντρευτεί τον Οσάμα το 1980, αλλά δεν τον είχε ξαναδεί από το 2001 και φημιζόταν για την «αρρωστημένη ζήλια της».
Σε στρατόπεδο
Σύμφωνα με τον Καντίρ, η Κάιρα διέμενε τα τελευταία χρόνια στο Ιράν, ενώ το 2010 εστάλη σε ένα στρατόπεδο της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, όπου και εκπαιδεύτηκε για να επιστρέψει στο πλευρό του Οσάμα και να τον... αποτελειώσει.

Οταν έφτασε στο σπίτι, όλοι -πλην του Οσάμα- την αντιμετώπιζαν με καχυποψία. Ο μεγάλος του γιος, ο Καλέντ, φέρεται να ήρθε σε μετωπική σύγκρουση μαζί της πιέζοντάς τη να του αποκαλύψει «τι ήρθε να κάνει εκεί»... Αυτή όμως δεν έχανε την ψυχραιμία της και ο Οσάμα δεν έδινε σημασία στις διαμάχες τους.
Οπως υποστηρίζει ο Καντίρ, αυτό που έπεισε τελικά τους Αμερικανούς ότι ο ιδρυτής της Αλ Κάιντα βρισκόταν στη βίλα ήταν η παρακολούθηση μιας τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε η «απρόσεκτη» Κάιρα.
ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...