Σαμαράς στην S. Zeitung: Χρειαζόμαστε λίγο φως στην άκρη του τούνελ

Τη δέσμευση ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, που έχει δεσμευτεί να φέρει σε πέρας αλλά και ότι θα εξοφλήσει όλη την εξωτερική οικονομική βοήθεια, που λαμβάνει έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύει την Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung..

Ωστόσο ο κ. Σαμαράς επέκρινε τους ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι κατά τους τελευταίους μήνες αναφέρθηκαν δημοσίως σε μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Πρέπει να είναι κανένας προσεκτικός, ώστε να μην τρομάζουν οι επενδυτές. Κάθε φορά που ένας Γερμανός, Ολλανδός ή Αυστριακός πολιτικός αναφέρεται στην έξοδό μας από την ευρωζώνη, λέω στον εαυτό μου: 'πώς μπορώ να ιδιωτικοποιήσω τις δημόσιες επιχειρήσεις; ποιός επιχειρηματίας θα θελήσει να επενδύσει ευρώ στην Ελλάδα, εάν βρεθεί υποχρεωμένος να εισπράττει δραχμές;», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αντλήσει 30 δισεκατομμύρια ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις έως το 2016, και επανέλαβε ότι πρέπει να επιταχυνθεί η ανάταξη της οικονομίας.
«Μεταξύ των νέων, το ποσοστό των ανέργων έχει ξεπεράσει το 50%. Χρειαζόμαστε λίγο φως στην άκρη του τούνελ», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...