Δώνης: «Παθητικό μηδέν, φλόγα και ενθουσιασμός»

Πρωταρχικός στόχος του ΠΑΟΚ στο αυριανό πρώτο ματς με την Ραπίντ Βιέννης για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ είναι να μη δεχτεί τέρμα όπως τόνισε ο προπονητής του Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου ενώ επεσήμανε ότι θέλει από τους παίχτες του φλόγα και ενθουσιασμό..
«Προσπαθούμε να βελτιώνεται η ομάδα μέρα με τη μέρα. Θεωρώ, από αυτό που βλέπουμε στην προπόνηση, ότι αφομοιώνουμε σημαντικά πράγματα στο παιχνίδι μας. Η διάρκεια μας κάνει καλύτερους. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Περιμένω να δω την ομάδα δυνατή και αποφασιστική αύριο», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Έχουμε παρακολουθήσει όλα τα επίσημα της Ραπίντ. Οι κύριοι Μένταν, Λεμονάκης τα είδαν από κοντά, εγώ τα είδα μέσω οπτικού υλικού. Έχουμε ασφαλή εικόνα για την αντίπαλό μας. Είναι σοβαρή ομάδα. Ασχετα με το αν κερδίζει, στέκομαι στη φιλοσοφία της και στον τρόπο που παίζει στον αγωνιστικό χώρο. Μοιάζει αρκετά η φιλοσοφία της με τη δική μας. Προσπαθεί να δημιουργήσει και όχι να καταστρέψει στο παιχνίδι, ρισκάρει. Την έχουμε αναλύσει και ατομικά και σαν σύνολο, έχουμε κάνει καλό σκάουτινγκ, όπως θα κάνουμε για κάθε αντίπαλο. Φαβορί μπορεί να είμαστε ως προς την ιστορία μας και την ευρωπαϊκή παρουσία μας, αλλά από την άλλη μιλάμε για μια ομάδα με αρκετά επίσημα παιχνίδια. Αυτό δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ισορροπημένο ζευγάρι και η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Φυσικά και έχω καταλήξει στην ενδεκάδα, οι παίκτες μου, όμως, προτιμώ να τη μαθαίνουν από μένα και όχι από συνεντεύξεις Τύπου».
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στάθηκε στην απουσία του Πάμπλο Γκαρσία λέγοντας: «Είναι σημαντική, όχι μόνο σε ότι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αλλά επειδή έχει ισχυρή προσωπικότητα και ασκεί επιρροή στους συμπαίκτες του. Στο ποδόσφαιρο, επειδή υπάρχουν τραυματισμοί, τιμωρίες, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με απουσίες. Άρα, για το πρώτο παιχνίδι με τη Ραπίντ θα είμαστε χωρίς τον Γκαρσία».
Ο Δώνης εξήγησε, ακόμη, πως: «Σημαντικό για αύριο είναι να έχουμε ισορροπία. Δουλέψαμε γιατί δείξαμε πρόβλημα στο πώς να αντιδράμε στις κόντρες αντεπιθέσεις σε ανοικτό γήπεδο. Δουλέψαμε να είμαστε καλοί και στο όταν θα βρούμε την μπάλα και στο όταν τη χάσουμε», αλλά και ότι: «Στεκόμαστε στο πρώτο ματς με τη Ραπίντ και όχι στη ρεβάνς. Θέλουμε να κερδίζουμε και θα το επιδιώκουμε στην έδρα μας. Κυρίαρχο ρόλο παίζει η άμυνα, να μη δεχτείς γκολ στην έδρα σου. Αυτό θα επιδιώξουμε και αύριο, να μη δεχτούμε γκολ. Ακόμα και ένα 0-0 πάντα δίνει περισσότερες πιθανότητες σε εμάς. Μακάρι να τελειώσει αύριο υπέρ μας η πρόκριση. Δεν μπορούμε, όμως, να κάνουμε προβλέψεις. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε το πρώτο παιχνίδι. Το πιο θα είναι αυτό και αν θα υπάρχει τελικά πλεονέκτημα, θα το δούμε μετά το ματς».
Για τον Λίαμ Λόρενς είπε: «Είναι έμπειρος παίκτης, είναι καλό να βρίσκεται στην 20άδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγάλει 90 λεπτά».
Είπε ακόμη για το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ρόστερ: «Η ομάδα θα πορευτεί με το αγωνιστικό πλάνο που έγινε από μένα, τον κ. Βρύζα και τον κ. Γεωργιάδη. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω μέχρι να αποκτήσουμε οικονομική σταθερότητα. Μεταγραφικά περιμέναμε να πέσουν οι τιμές για να αποκτήσουμε έμπειρους παίκτες, οι οποίοι ήρθαν στην ομάδα. Περιμένουμε, επίσης, να επανέλθουν σε ρυθμό οι Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Σταφυλίδης, Γκαρσία. Με το ρόστερ που έχουμε, το οποίο φυσικά δεν είναι πλήρες, νομίζω ότι θα έχουμε ανταγωνιστική ομάδα. Ο Σαλπιγγίδης και ο Φωτάκης δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη στη φιλοσοφία της ομάδας, υστερούν σε σχέση με τους υπόλοιπους».
Τέλος ο Γιώργος Δώνης τόνισε: «Ζητάμε από την ομάδα που «χτίζουμε φλόγα και ενθουσιασμό, δύναμη στις μονομαχίες, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που έχουμε. Θα δικαιολογήσω τους παίκτες μου αν έχουν μια μέτρια μέρα, δε θα τους δικαιολογήσω, όμως, αν δεν έχουν δύναμη και προσπάθεια. Με τη σωστή συμπεριφορά μας θα παρασύρουμε και τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...