Απονεμήθηκε στην Άνδρο το λογοτεχνικό βραβείο «Νίκος Θέμελης»

Ένας χρόνος πέρασε από το θάνατο του συγγραφέα Νίκου Θέμελη και ο δήμος της Άνδρου, του νησιού που αποτέλεσε τόπο έμπνευσης και ξεκούρασης για τον διακεκριμένο λογοτέχνη, αποφάσισε να θεσπίσει στη μνήμη του το θεσμό των βραβείων που φέρει το όνομα του..
Τα πρώτα βραβεία δόθηκαν ήδη σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νησί στις 20 Αυγούστου και θα απονέμονται κάθε χρόνο, σε ένα συγγραφέα ή μελετητή την ίδια ημερομηνία, ημέρα θανάτου του συγγραφέα.
Το πρώτο Βραβείο «Νίκος Θέμελης» απονεμήθηκε από την επιτροπή του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαβάζω» στη συγγραφέα Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, για το έργο της «Τρυφερός σύντροφος», που αναφέρεται στον πρωτοπόρο κοινωνιολόγο Γιώργο Σκληρό. Η νικήτρια παρέλαβε το βραβείο της - στη Χώρα της Άνδρου – από τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, συνεργάτη του Νίκου Θέμελη.
Προκειμένου να τιμήσει το συγγραφέα, ο δήμος Άνδρου θέσπισε επίσης λογοτεχνικό, μαθητικό διαγωνισμό με θέμα τη θάλασσα. Τα έντεκα κορίτσια δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που διακρίθηκαν, απέσπασαν Βραβεία και επαίνους στην ποίηση και το διήγημα. Η βραδιά της απονομής έκλεισε με συναυλία του μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή.











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...