Χρυσαυγίτες και κάτοικοι κατά της Αστυνομίας «Πόλεμος» στην Κόρινθο για τον «Ξένιο Δία»

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Κόρινθο, μετά την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ να μεταφέρει περίπου 400 παράνομους μετανάστες στο στρατόπεδο της πόλης.
Η τοπική κοινωνία εκδήλωσε τη διαφωνία της, ενώ μέλη της Χρυσής Αυγής έσπευσαν στην περιοχή και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ μπροστά από την πύλη του στρατοπέδου..


Η κίνηση της αστυνομίας έγινε αντιληπτή από τους πολίτες της Κορίνθου και περί τα 200 άτομα συγκεντρώθηκαν, απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, εμποδίζοντας τις κλούβες της αστυνομίας

Η αστυνομία πρόλαβε να περάσει μέσα στο στρατόπεδο περίπου τα 200-250 λαθρομετανάστες, ενώ απ’ έξω παραμένουν μέσα σε κλούβες περί τα 100 άτομα που έχουν συλληφθεί.
Λίγο πριν τις 15:00 σημειώθηκαν επεισόδια μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου καθώς ομάδα κατοίκων κινήθηκε προς την κεντρική πύλη του 6ου Συντάγματος Πεζικού και συγκρούστηκε με δυνάμεις της αστυνομίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο δήμος Κορίνθου προχώρησε ξαφνικά στη διακοπή υδροδότησης του στρατοπέδου.
Η διακοπή παροχής νερού έγινε από συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης της Κορίνθου (ΔΕΥΑΚ), λόγω χρηματικής οφειλής του 6ου Συντάγματος Πεζικού προς το δήμο, κατόπιν φερόμενης εντολής του δημάρχου, Αλέξανδρου Πνευματικού.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δήμος αποφάσισε τη διακοπή της αποκομιδής των απορριμμάτων από το στρατόπεδο της Κορίνθου.
Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει ως εγκληματική πράξη τη μετατροπή εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού σε «κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών», ιδίως, όπως υποστηρίζει, όταν εντός των χώρων αυτών φυλάσσεται οπλισμός. Η Χρυσή Αυγή, καταλήγει η ανακοίνωση, «αντιτίθεται έμπρακτα στην εφαρμογή τέτοιων απαράδεκτων μέτρων».
Η κινητοποίηση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ στην Κόρινθο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου στις 19:00 το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που αντιδρά στην μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και τη συντεταγμένη αντίδρασή τους.
Ο αντιδήμαρχος Κορίνθου Χαράλαμπος Καμπούρης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η δημοτική αρχή είναι κάθετα αντίθετη στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνονται τέτοιου τύπου ενέργειες κι επιχειρήσεις, χωρίς η πολιτεία να λαμβάνει υπόψη και χωρίς να έχει λόγο η δημοτική αρχή της πόλης», ενώ πρόσθεσε πως έχουν πληροφόρηση ότι «μεταφέρθηκαν λαθρομετανάστες στην Κόρινθο κι από άλλες περιοχές».
Παράλληλα, εκτάκτως συνεδριάζει για τον ίδιο λόγο και ο εμπορικός σύλλογος της Κορίνθου, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος με δηλώσεις του επεσήμανε πως έχει πληροφορηθεί ότι «έχουν μπεί στο στρατόπεδο 400 λαθρομετανάστες», συμπληρώνοντας πως είναι λάθος να γίνει το 6ο σύνταγμα κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.







 πηγη



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...