Ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα της συνάντησης του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι με τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας FIAT.

Ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα της συνάντησης του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι με τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας FIAT.  «Οι ιθύνοντες της Fiat εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να προστατευθεί η βιομηχανική παρουσία του ομίλου στην Ιταλία, χάρη και στην οικονομική ασφάλεια που οφείλεται, ιδίως, στην δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί εκτός Ευρώπης», τονίζεται σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν η αυτοκινητοβιομηχανία του Τορίνο και η κυβέρνηση της Ρώμης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο..


Στο ανακοινωθέν αναφέρεται, επίσης, ότι η Fiat προσανατολίζεται προς την χρήση των τεσσάρων βιομηχανικών μονάδων που διαθέτει στην Ιταλία, με λογική που να ευνοεί τις εξαγωγές.

Σε ό,τι αφορά νέες επενδύσεις, προστίθεται ότι «θα γίνουν την πρέπουσα στιγμή, για να μπορέσουν να ευνοηθούν πλήρως από την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής αγοράς».


Η χθεσινή συνάντηση ορίσθηκε μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Σέρτζιο Μαρκιόνε, ότι το σχέδιο Fabbrica Italia (Βιομηχανία Ιταλία) ύψους είκοσι δισεκατομμυρίων ευρώ δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεσμευτικό, δεδομένης της μεγάλης κρίσης των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή και ιταλική αγορά.

Τα συνδικάτα της χώρας έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για πιθανή νέα προσφυγή σε εκ περιτροπής ταμείο ανεργίας και για το ενδεχόμενο να κλείσει η Fiat μια από τις βιομηχανίες που διαθέτει στην Ιταλία. Συνολικά η βιομηχανία που ιδρύθηκε από την οικογένεια Ανιέλι απασχολεί σε όλη τη χώρα 25.000 εργαζόμενους.

Οι πρώτες αντιδράσεις των σχολιαστών, μετά το πέρας της συνάντησης, ήταν θετικές, αν και πρέπει να διευκρινιστούν οι περαιτέρω κινήσεις: Ο Μάριο Μόντι και ο Σέρτζιο Μαρκιόνε συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η συνεργασία τους, με σειρά συναντήσεων της κυβέρνησης με τους ιθύνοντες της Fiat, ώστε να μπορέσει να ενισχυθεί η ανταγωνιστική ικανότητα της ουσιαστικής σημασίας για την Ιταλία επιχείρησης αυτής.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...