ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ HALF NOTE Τζαζ ήχοι και ινδικές μελωδίες τις πρώτες μέρες

Τζαζ ήχοι και ινδικές μελωδίες τις πρώτες μέρες  Γνωστοί, αλλά και νέοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα θα ταξιδέψουν από σήμερα το κοινό στις μουσικές του κόσμου..

Απόψε, πολύ νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ανοίγει τις πύλες του το Half Note Jazz Club, το γνωστό μουσικό στέκι στο Μετς, που έχει βάλει τη δική του ιδιαίτερη σφραγίδα στη μουσική ψυχαγωγία της Αθήνας. Ο πρώτος αυτός μήνας της νέας σεζόν θα αποτελεί μια μουσική περιπλάνηση σε διάφορα μουσικά είδη από τζαζ, σουίνγκ, ρέγκε και μπλουζ μέχρι όπερα, φλαμένκο, ινδικά, αραβικά, βαλκανικά, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια.
Γνωστοί αλλά και νέοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα, κατά κύριο λόγο από την Ελλάδα, θα ενώνουν τις μουσικές δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας, κάθε βράδυ, κι ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα. Οι μουσικές του κόσμου θα πρωταγωνιστήσουν για έναν ολόκληρο μήνα στη σκηνή του Half Note μέσα από τις ιδιαιτερότητές τους αλλά και τα κοινά στοιχεία που τις συνδέει.
Η αυλαία ανοίγει απόψε με τους Jazz Knot Quintet, ένα ελληνικό συγκρότημα που εξερευνά τον κόσμο της σύγχρονης τζαζ. Ακολουθεί, αύριο (Σάββατο) μια βραδιά αφιερωμένη στην ινδική κουλτούρα με μουσική και χορό από τους Mamaste ? Kama.
Carousel (21/9)
Carousel (21/9)
Μεθαύριο (Κυριακή) το νεοεμφανιζόμενο ελληνικό σχήμα Cinema Paradiso θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του σινεμά για να εκφράσει, μουσικά πάντα, προσωπικές μνήμες, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στον βαλκανικό ήχο. Ρυθμικό σουίνγκ θα παίξουν οι Diminuita στις 17 του μήνα, ενώ στις 19, το Trio Lirico θα παρουσιάσει το έργο του Neville Jason Fahy με τίτλο «Πρόβα Οπερας», αλλά και άριες και ντουέτα από δημοφιλείς όπερες.
Beat Ya Beat Band (2/10)
Beat Ya Beat Band (2/10)
Το υπέροχο έργο του Μάνου Χατζιδάκι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν, με τον δικό τους τρόπο, η ερμηνεύτρια Ερρικα Πατρικίου, η ακορντεονίστα Μερόπη Βλαχογιάννη και ο πιανίστας Ηλίας Χατζόγλου, το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου για να πάρουν τη σκυτάλη, την επόμενη βραδιά, οι Carousel που θα ταξιδέψουν το κοινό τους στους ήχους και τους ρυθμούς της Σικελίας, της Κάτω Ιταλίας, της Νάπολης, της Κορσικής, της Νότιας Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Η μπλουζ - ροκ μπάντα The Boggie Sinners (13/10)
Η μπλουζ - ροκ μπάντα The Boggie Sinners (13/10)
Ακολουθούν τα μουσικά τρίο του Τάσου Τσαλαπάτη και των Egg Lemon Sause με τζαζ- φανκ (22/9), οι Al Mahabba με τον Χάιγκ Γιαζιτζιάν και την Aisha σε μαγικές ανατολίτικες μελωδίες και χορούς (23/9), οι Empty Frame με τους ηλεκτρικούς ήχους τους (24/9), η ερμηνεύτρια Μάρθα Μεναχέμ με τη μουσική συντροφιά της σε απρόβλεπτες διασκευές (26/9), το συγκρότημα Αρμός με τον δεξιοτέχνη του λαούτου Γιώργη Μανωλάκη που θα παρουσιάσουν τραγούδια από την Κρήτη, αλλά και κομμάτια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών (27/9), το γκρουπ του Τάκη Μπαρμπέρη που ακολουθεί βαλκανικές, ινδικές και φανκ τζαζ διαδρομές (28/9), ο Δώρος Δημοσθένους με ένα μουσικό αφιέρωμα στην τζαζ του '50 (29/9), αλλά και φάντο με τους Andre Maia Band.
Οι μουσικές περιπλανήσεις θα συνεχιστούν στο Half Note μέχρι τις 14 Οκτωβρίου με τζαζ, φάντο, σουίνγκ και παραδοσιακές μελωδίες από τους Beat Ya Beat Band (2/10), Αντώνης Πρίφτης Quartet (3/10), Alekos Brettos Quartet (4/10), Μάνο Πυροβολάκη (8/10), Σία Κοσκινά (11/10), Vanilla Swing (12/10) κ.ά.
ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ
Σεβόμενο τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κοινό, το Half Note μείωσε τις τιμές του προσαρμόζοντας το κόστος εισόδου σε κάθε συναυλία στα 10 ευρώ.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ  phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...