«Ερυθρόλευκο» το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο μπάσκετ

Με το ροζ φύλλο αγώνα έφυγε ο Ολυμπιακός από το κλειστό του ΟΑΚΑ κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 64-60 στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Α1 στο μπάσκετ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης ήταν καλύτεροι..
στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και επικράτησαν δίκαια έχοντας κορυφαίο τον Σπανούλη με 19 πόντους και συμπαραστάτη τον Περπέρογλου με 12 πόντους. Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει διαφορά 14 πόντων λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (26-40), όμως οι «πράσινοι» ανέκαμψαν στο δεύτερο ημίχρονο, ροκάνισαν τη διαφορά και έκαναν ντέρμπι το ματς στο φινάλε με ηγέτη τον Διαμαντίδη (19 πόντους) που είχε βοήθειες στο σκοράρισμα από τους Ούκιτς (α΄ ημίχρονο 10 πόντους) και Τσαρτσαρή (10π).
Με δίποντο του Μπράμου ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ (2-0) όμως αυτή ήταν και η μοναδική φορά που προηγήθηκε μέχρι το τέλος καθώς ο Ολυμπιακός αμέσως πήρε το προβάδισμα στο σκορ το οποίο δεν το έχασε ποτέ. Το μόνο που δεν μπόρεσαν οι «ερυθρόλευκοι» να διατηρήσουν ήταν η διαφορά των πόντων που απέκτησαν από το πρώτο μέρος όταν εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14 και έφτασαν στη νίκη με το 64-60. Οι παίχτες του Μπαρτζώκα είχαν λύσεις ακόμα και απέναντι στον Σχορτσανίτη τον οποίο περιόρισαν επιθετικά και δεν άφησαν ένα από τα ατού των «πράσινων» να τους κάνει τη ζημιά στη ρακέτα. Ο Διαμαντίδης προσπάθησε να κρατήσει το «τριφύλλι» κοντά στο σκορ στη πρώτη περίοδο όταν με τρίποντο μείωσε σε 14-16 όμως ο Περπέρογλου με βολές διαμόρφωσε το 14-18 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου αφού το καλάθι που πέτυχε ο Σχορτσανίτης ήταν εκπρόθεσμο.
Με τρίποντα των Περπέρογλου και Σπανούλη ο Ολυμπιακός διεύρυνε τη διαφορά παρά την προσωρινή απάντηση επίσης με τρίποντο του Μασιούλις, ενώ ο Χάινς και πάλι ο Σπανούλης με τρεις βολές έκαναν το σκορ 19-31 τρεισήμισι λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Το επιθετικό κρεσέντο του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με το τρίποντο του Μάντζαρη και το έμμεσο τρίποντο του Σπανούλη που ανέβασε το σκορ στο 24-37 και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με +12 (28-40). Οι «ερυθρόλευκοι» που δεν είχαν κερδίσει κανένα επιθετικό ριμπάουντ στο πρώτο μέρος «έγραψαν» τέσσερα συνεχόμενα στη σχετική λίστα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ωστόσο οι παίχτες του Πεδουλάκη έδειχναν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν το ματς με... κάτω τα χέρια και μείωσαν τη διαφορά στους -6 (34-40) με εκπληκτικό κάρφωμα του Λάσμε. Με τα τρίποντα των Πρίντεζη και Λόου ο Ολυμπιακός επανέφερε τη διαφορά στο +14 (34-48), όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με τον Διαμαντίδη που με βολές έκανε το 45-51. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι με το νέο τρίποντο του Πρίντεζη που έφερε τη διαφορά στο +9 για το 45-54.
Οι «πράσινοι» έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου ο Τσαρτσαρής με τρίποντο μείωσε σε 51-56, όμως η «απάντηση» ήρθε από τον Σπανούλη έξω από τα 6.75 που έδωσε νέα πνοή στον Ολυμπιακό (51-59). Ο Παναθηναϊκός δια χειρός Διαμαντίδη επέστρεψε για μία ακόμη φορά στο ματς (60-64), ο Τσαρτσαρής έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο καλάθι τη διαφορά χάνοντας εξ επαφής το σουτ και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-40, 45-54, 60-64.
Παναθηναϊκός: Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Πάνκο, Ματσιούλις 6 (1), Αρμστρονγκ, Ούκιτς 10, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 10 (2), Διαμαντίδης 19 (3), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος.
Ολυμπιακός: Χάινς 4, Λο 5 (1), Αντιτς, Σπανούλης 19 (2), Περπέρογλου 12 (2), Ντόρσεϊ 4, Σλούκας, Μαυροειδής, Πρίντεζης 6 (2), Παπανικολάου 9 (1), Μάντζαρης 5 (1).

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΝΕΤ
  • Ρεπορτάζ:
  • Επιμέλεια: Δημήτρης Γιαχανατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...