Έσπασε το φράγμα του ήχου με άλμα από τη στρατόσφαιρα. (Φωτό+Βίντεο)

Άλμα από ύψος 37 χιλιομέτρων πραγματοποίησε ο αυστριακός αλεξιπτωτιστής Felix Baumgartner καταρρίπτοντας το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης, βουτώντας με υπερηχητική ταχύτητα προς την επιφάνεια της Γης. Ο 43χρονος Αυστριακός έγινε ο πρώτος που σπάει το φράγμα του ήχου χωρίς πτητικό μέσο,.
.
με δυο λόγια μόνο με τη βαρύτητα στο σώμα του! Το αερόστατο ηλίου, που τον μετέφερε, έφθασε στο τελικό υψόμετρο του μετά από μια δίωρη πτήση.Στο ξεκίνημα της πτώσης του, ο Αυστριακός, φορώντας μια στολή ικανή να τον προφυλάξει ως προς την πίεση και το ψύχος, είχε ταχύτητα μεγαλύτερη του ήχου. Το αλεξίπτωτό του άνοιξε κανονικά στα 1.500 μ.από το έδαφος.

O 43χρονος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους που κατέχει από το 1960 o Αμερικανός πιλότος Joe Kittinger, ο οποίος πραγματοποίησε άλμα από τα 31.330 μέτρα. Ο Kittinger κατέχει και το ρεκόρ ταχύτερης ελεύθερης πτώσης με ταχύτητα Μach 0,9, ήτοι με 988 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Σάββατο, ο Felix Baumgartner, και η ομάδα του, έκαναν του απαραίτητους υπολογισμούς σχετικά με τον καιρό στην περιοχή του Roswell, του Νέου Μεξικού.





video platformvideo managementvideo solutionsvideo player ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...