Αλ. Τσίπρας: «Ψηφίσατε τα μέτρα αλλά δεν πήρατε τη δόση»

Με σκληρή γλώσσα απευθύνθυκε ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρας προς την κυβέρνηση στην ομιλία του στη συζήτηση για τον προυπολογισμό του 2013. Ο κ. Τσίπρας είπε πως το οξύμωρο δεν είναι ο προϋπολογισμός και τα νούμερά του,.
αλλά είναι ότι δεν έχει καν νόημα να συζητάμε για τον προϋπολογισμό, γιατί όλα είναι στον αέρα. Είπε επίσης πως το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει και δεν είναι βιώσιμο, ενώ πρόσθεσε πως η κα Μέρκελ θέλει την Ελλάδα αποικία χρέους και τον ευρωπαϊκό νότο να τον μετατρέψει σε ΕΟΖ.

Η τρικομαματική κυβέρνηση του Σαμαρά εδώ και πέντε μήνες, συνέχισε ο κ. Τσίπρα, πέταξε στα σκουπίδια και τη ίδια την προγραμματική συμφωνία για να βγάλει από το συρτάρι το δικό της πρόγραμμα.

«Ξεκινήσατε να κουβεντιάζετε για μέτρα 11 δς και τα μέτρα έφτασαν 19 δις» είπε στον πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν πέρασαν λίγες ώρες από την υπερψήφιση του πακέτου ο καλός μαθητής δεν παίρνει τη βάση και μένει μετεξεταστέος για τον Δεκέμβρη και βλέπουμε.

Ο κ. Στουρνάρας έλεγε θα πεινάσουμε 16 Νοέμβρη, υπογράμμισε, αλλά τη δόση δεν πρόκειται να την πάρουμε. Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση είπε πως «το μόνο που θα καταρεύσει είναι ότι έχει μείνει από την αξιοπιστία σας».

«Η στρατηγική σας έγινε κομμάτια και θρύψαλα επειδή ήταν μια ανόητη στρατηγική», δήλωσε και πρόσθεσε πως το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και άρα η λύση του δεν μπορεί να είναι ξεχωριστή για την Ελλάδα, αλλά ευρωπαϊκή.

Αναρρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας γιατί ο κ. Σαμαράς θυμώνει με του εταίρους, γιατί τα ρίχνετε σε αυτούς, σε τι ακριβώς σας εκβιάζουν. «Όταν η καγκελάριος δήλωνε προχθές ότι χώρες με πάνω από 90% του ΑΕΠ δεν μπορεί να έχει εθνική ανεξαρτησία τι νομίζατε; Ότι δεν τον εννοούσε;».

Επίσης σημείωσε πως «δεν είναι στραβός ο γιαλός εσείς στραβά αρμενίζετε και υποθηκεύετε το παρόν και το μέλλον του τόπου».

Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να του πει τι απ’ όλα αυτά που έχει υπογραμμίσει από την αρχή της κρίσης και που τα έλεγε και ο κ. Σαμαράς, δεν ήταν σωστά.

«Πείτε μου τι από όλα αυτά που εκφοβίσατε τον λαώ τον Ιούνη δεν συμβαίνει σήμερα» και περιέγραψε την κατάσταση: οι καταθέσεις εξαντλούνται, τα επίπεδα ανεργίας έχουν φτάσει ρεκόρ, συμπολίτες μας δεν βρίσκουν τα φάρμακά τους, οι μεγάλες επιχειρήσεις φεύγουν από τη χώρα εξ’ αιτίας της δικής σας καταστροφικής πολιτικής, το ΑΕΠ έχει πέσει 25 μονάδες, είναι μεγάλο θράσος να λέει κανείς ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει επενδύσεις.

«Είστε οι μόνοι στην Ευρώπη που δεν συζητάτε για διαγραφή χρέους», είπε στον πρωθυπουργό και συμπλήρωσε πως ακόμα και το ΔΝΤ, ο Όλι Ρεν και ο Σημίτης ότι δεν γίνεται διαγραφή χρέους. «Είστε επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του τόπου», τόνισε και θεώρησε ακατάλληλο τον πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί και είπε: «Είστε χρεοκοπημένοι πολιτικά».

Πρόσθεσε δε πως οι εταίροι δεν αναγνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους αρνούμενοι να δώσουν το δάνειο.

Ως μόνη εναλλακτική και σωτήρια λύση, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι η κατάργηση με ένα νόμο των μέτρων όπως τα ψηφίσατε προχθές, να σταματήσει η πολιτική λιτότητας και να κάτσουμε επί ίσοις όροις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Αναφέρθηκε στην δήλωση του κ. Σόιμπλε ότι το κόστος εξόδου μιας χώρας είναι ανυπολόγιστο. «Δεν υπάρχει έξοδος μιας χώρας, αλλά διάλυση του νομίσματος». τόνισε.

Η ανακεφαλαιοποίηση γίνεται για να σωθεί το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, εκτίμησε, ότι τα χρήματα τα δανείζουν γιατί φοβούνται και ότι οι εταίροι μας δεν θα αυτοκτονούσαν για να τιμωρήσουν την Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η χώρα έχασε σπουδαίες δυνατότητες, αλλά ότι μπορεί να ανακτήσει τις διαπραγματευτικές δυνατότητες, αφού η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι το κλειδί για να βγούμε από την κρίση.

«Είστε αναπόσπαστο κομμάτι του χθες που μας οδηγήθηκε στην καταστροφή, είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του αύριο που θα μας οδηγήσει στην δημιουργία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Υπογράμμισε επίσης πως «τα κόμματά σας ταυτόσημα των σάπιων δομών της εξουσίας» και πρόσθεσε: «φτιάξατε ένα κράτος αναποτελεσματικό που δυσκολεύει του ανίσχυρους και διευκολύνει τους ισχυρούς».
Ενώ υποργάμμισε: «Διαχειριστήκατε την πιο κρίσιμη καμπή και ρίξατε την Ελλάδα στα βράχια».

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του κατέληξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς, ότι η μνημονιακή παρτίδα δεν σώζεται, ότι λαϊκή\ αξίωση πολύ σύντομα θα γίνει ποτάμι που θα ματαιώσει τα σχέδια των πιστωτών.
«Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα δώσει λύση, λύση Δημοκρατίας, αξιοπρέπειας για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...