Φτιάξαμε τους Μπιτλς για να... πάρουμε αυτοκίνητο

Ηταν το 1965, όταν το ανερχόμενο τότε συγκρότημα με το όνομα «The Beatles» κέρδισε το πρώτο βραβείο Γκράμι της καριέρας του.
Για την ακρίβεια, τα δύο πρώτα Γκράμι στις κατηγορίες «Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης» και «Καλύτερη Εμφάνιση Φωνητικού Συγκροτήματος».
«Τότε ήμασταν απλά τέσσερα παιδιά από το Λίβερπουλ που ελπίζαμε να βγάλουμε λίγα χρήματα για να αγοράσουμε αυτοκίνητο...», θυμάται ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ.
Το βράδυ της Κυριακής, σαράντα οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά, ο Πολ ΜακΚάρντνεϊ πρόσθεσε στη συλλογή του ένα ακόμη βραβείο Γκράμι, το 17ο κατά σειρά, αυτό του «Καλύτερου Παραδοσιακού Ποπ Φωνητικού Αλμπουμ» για το «Kisses on the Bottom».
Και μπορεί το διάσημο «Σκαθάρι» να μην έδωσε το «παρών» στη λαμπερή τελετή, ωστόσο η ανακοίνωση του ονόματός του τον εξέπληξε: «Ηταν ένα μεγάλο σοκ για μένα να μάθω πως πήρα το 17ο Γκράμι» εξομολογείται ο ίδιος και συμπληρώνει: «Δεν νομίζω ότι όλοι οι πολύ καλοί μουσικοί του κόσμου πήραν Γκράμι, επιλέχθηκαν μόνο λίγοι, γι΄ αυτό το να είσαι ένας από αυτούς, που επιλέχθηκαν για 17η φορά, αποτελεί φαινόμενο».
Από το σπίτι
Ο Πολ ΜακΚάρντνεϊ παρακολούθησε την τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι στο σπίτι του, από την τηλεόραση, συντροφιά με τη σύζυγό του.
Και παραδέχτηκε πως όταν έλαβε το μήνυμα από τον παραγωγό του ότι ήταν ένας από τους νικητές, ένιωσε μεγάλο ενθουσιασμό.
Γιατί αποφάσισε να μην εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί; «Ο μόνος τρόπος να κερδίσεις είναι να μην πας», απαντά ο ίδιος γελώντας και συνεχίζει: «Από τη στιγμή που θα πας και θα καθίσεις στο κοινό, θα ακούσεις το ''Και ο νικητής είναι ο... Τζον Μάγιερ'', θα πάρεις αυτή την έκφραση, θα χαμογελάσεις, θα χειροκροτήσεις και θα αναρωτηθείς πόσο καλή αίσθηση του χιούμορ έχεις...».
Το «Kisses on the Bottom» ήταν το πρώτο άλμπουμ, με καινούργιο υλικό, του ΜακΚάρντνεϊ που απέσπασε βραβείο Γκράμι από την εποχή των «Μπιτλς». Και αυτό σίγουρα σημαίνει πολλά για έναν καλλιτέχνη που έζησε την απόλυτη επιτυχία. Μια επιτυχία που μετρά μισόν αιώνα, καθώς φέτος οι «Μπιτλς» γιορτάζουν την 50ή τους επέτειο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...