News,Αφρική- Αμερικ- Ασίa -Ευρώπη- Μέση Ανατολή

Κορυφώνεται η προεκλογική μάχη στην Κύπρο
Η ώρα της κάλπης για τον κυπριακό λαό έφθασε. Την Κυριακή, 535.000 ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στις εκλογές συμμετέχουν 11 υποψήφιοι συνολικά, μόνο τρεις όμως έχουν ελπίδες εκλογής,
σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Ο επόμενος ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία αναμένεται να έχει δύσκολο εργό. Με το βλέμμα στραμμένο στην πορεία της οικονομίας, η Μεγαλόνησος διανύει ίσως την κρισιμότερη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία της.
Η επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανάκαμψης και η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της χώρας κυριαρχούν στην πολιτική ατζέντα της προεκλογικής περιόδου.
Οι τρεις βασικοί διεκδικητές του προεδρικού θώκου μίλησαν αποκλειστικά στην κάμερα του Euronews.
«Θα πρέπει να νοικοκυρέψουμε το κράτος αυτό δεν σημαίνει απολύσεις βεβαίως, αλλά μια βασική αρχή. Πρώτον είναι θέμα δημοσιονομικού κανόνα, ισοσκελισμένων προϋπολογισμών αλλά και όσον αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους πρέπει να παρθεί μια απόφαση η οποία θα θεσμοθετηθεί για κάθε τέσσερις αφυπηρετήσεις να γίνεται μια πρόσληψη» δήλωσε ο κ. Νίκος Αναστασιάδης,
«Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει τη μείωση της δημόσιας υπηρεσίας, από την άλλη όμως, οι ιδιοτικοποιήσεις, αν είναι για να γίνουν για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος, οικονομικά μιλώντας και αναλύοντας τα δεδομένα, δεν μας ωφελούν πουθενά», ανέφερε ο κ. Σταύρος Μαλάς.
«Η πρόθεση μου είναι να αξιοποιήσω από τώρα το φυσικό αέριο, έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και για τα δημοσιονομικά ελλείμματα με στόχο να στρέψω την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης», σημείωσε ο κ. Γιώργος Λιλλήκας.
O απεσταλμένος του Εuronews στην Κύπρο, Σταμάτης Γιαννίσης μεταδίδει:«Όποιος κι αν είναι τελικά όμως ο νέος ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου από την πρώτη μέρα της θητείας του θα κληθεί να δώσει αποτελεσματικές λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα, τα οποία θα καθορίσουν την πορεία της χώρας του στα επόμενα πέντε χρόνια».


Καρέ – καρέ η φονική έκρηξη στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας

Την βαθιά ανησυχία του εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν για την ενδεχόμενη εξάπλωση της σύγκρουσης από τη Συρία σε γειτονικές χώρες.
Αιτία η πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης, που είχε σαν αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.
Οι κάμερες ασφαλείες κατέγραψαν καρέ-καρέ τη στιγμή της έκρηξης στο μεθοριακό σταθμό του Ρεϊχάνλι.
Ερντογάν: Προβοκάτσια η επίθεση
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του, έκανε λόγο για προβοκάτσια που στόχο έχει να εμπλέξει την Τουρκία στον συριακό εμφύλιο.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία αυτή η ενέργεια έγινε στην Τουρκία για να προκαλέσει την εμπλοκή μας. Δεν αμφιβάλουμε για αυτό. Δεν τρομοκρατούμαστε θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το τι ακριβώς συνέβη. Θα αναλάβουμε δράση με όλα τα μέσα αλλά αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει αναπάντητη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Οι τουρκικές αρχές ασφαλείας προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου ως υπόπτου για συμμετοχή στην επίθεση.
Η Τουρκία έχει ταχθεί στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης που μάχεται εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ και υποδέχεται σημαντικό αριθμό προσφύγων από την Συρία.


Μπαχρέιν: Ταραχές στη δεύτερη επέτειο της απτυχημένης εξέγερσης


Μπαχρέιν: Ταραχές στη δεύτερη επέτειο της απτυχημένης εξέγερσης
Νέα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της αντιπολίτευσης και την αστυνομία σημειώθηκαν στην Μανάμα ανήμερα της δεύτερης επετείου της αποτυχημένης εξέγερσης στο Μπαχρέιν. Ο θάνατος ενός 17χρονου, που υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο της Ντίγια σημαδεύει κινητοποιήσεις ενώ οι…


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες ακυβέρνητου κρουαζιερόπλοιου

Ξεκίνησε ως το ταξίδι των ονείρων τους, αλλά σύντομα η κρουαζιέρα με το Carnival Triumph στον Κόλπο του Μεξικού μετατράπηκε σε εφιάλτη για τους περισσότερους από 4000 χιλιάδες επιβαίνοντες στο πλοίο.
Η φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο είχε σαν αποτέλεσμα το πλοίο να μείνει χωρίς ρεύμα και τώρα οι αρχές προσπαθούν να το ρυμουλκήσουν στο λιμάνι της Αλαμπάμα.
Εκεί βρίσκονται πολλοί συγγενείς των επιβατών, οι οποίοι επικοινωνούν μαζί τους μέσω sms και δεν μπορούν να κρύψουν την αγωνία τους, αλλά και την αγανάκτησή τους.
Στο εσωτερικό του πλοίου η κατάσταση είναι χαοτική καθώς οι τουαλέτες έχουν πλημμυρίσει, δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ οι επιβάτες αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές για να βρουν φαγητό.
Πλοίο της ίδιας εταιρείας είχε παρόμοιο περιστατικό το 2010 και οι επιβάτες είχαν μείνει στον Ειρηνικό Ωκεανό για τρεις μέρες.


 

 

















 Την πρώτη του ομιλία για την «κατάσταση του έθνους» στη δεύτερη θητεία του πρόκειται ν’ απευθύνει ενώπιον του Κογκρέσου ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να θέσει το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών που θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα κι αφορούν κυρίως στο.
αδιέξοδο που ανακύπτει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με το δημοσιονομικό γκρεμό και το ταβάνι του χρέους.
«Νομίζω ότι θα επικεντρωθεί σε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η οικονομία, που αν είναι άσχημη τότε είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κάνει οτιδήποτε άλλο. Δεύτερο είναι φυσικά το περιβάλλον κι οι καταστροφικές κλιματολογικές αλλαγές, που ίσως αποτελέσουν την μεγαλύτερη πρόκληση για την ανθρωπότητας τον 21ο αιώνα» υποστηρίζει ο Άλαν Λίχτμαν, καθηγητής αμερικανικής ιστορίας στο American Univesrity.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα επιχειρήσει να δείξει πυγμή στην απέναντι πλευρά, των Ρεπουμπλικανών, πιέζοντάς τους υπό το βάρος των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων.
«Το Κογκρέσο είναι σαν την Γουώλ Στρητ και δουλεύει με δύο τρόπους: το φόβο και την απληστία. Δεν θα γίνουν άπληστοι σε καμία περίπτωση, αλλά πως μπορεί να τους φοβίζει ο Ομπάμα, μονάχα εξασφαλίζοντας την κοινή γνώμη» καταλήγει ο Άλαν Λίχτμαν.
«Ο Μπαράκ Ομπάμα ακόμη απολαμβάνει τεράστια μετεκλογική δημοτικότητα. Θέλει να οικοδομήσει πάνω σε αυτήν προκειμένου να υπερκεράσει την κωλυσιεργία των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο και να μεταφέρει την πολιτική διαμάχη στον αμερικανικό λαό. Γι’ αυτό κι η ομιλία θα πρέπει να είναι τολμηρή, όχι βαρετή» μεταδίδει ο Στέφαν Γκρόμπε, ανταποκριτής του Euronews στην Ουάσιγκτον.


«Θείο» σημάδι στο Βατικανό

Η αιφνιδιαστική είδηση παραίτησης του Ποντίφικα που έπεσε σαν κεραυνός, αποκτά νέες διαστάσεις.
Ένας πραγματικός κεραυνός χτύπησε το Βατικανό, προσθέτοντας στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα έναν έντονο συμβολισμό.
Δύο είναι ωστόσο τα θέματα που δημιουργούν προβλητισμό: ποιος θα είναι ο διάδοχος του Πάπα και ποιος ο ρόλος του Βενέδικτου κατά τη διαδικασία.
Στη ενημέρωση του εκπροσώπου του Βατικανού προς τους δημοσιογράφους, ο Φεντερίκο Λομπάρντι σημείωσε πως «Όλα έχουν ειπωθεί στο επίσημο ανακοινωθέν της Αγιότητάς του.»
Ορισμένα ερωτήματα ωστόσο, παραμένουν αναπάντητα. Ποιος θα είναι επόμενος Πάπας, ποιος θα είναι ρόλος του Βενέδικτου κατά τη διαδικασία εκλογής, ποιος θα είναι ο ρόλος του στη συνέχεια.
«Ο Βενέδικτος 16ος είναι βέβαιο πως δεν θα πει απολύτως τίποτα για την διαδικασία εκλογής. Θα αποσυρθεί και δεν θα επέμβει με κανένα τρόπο στην διαδικασία. Υπό αυτή την έννοια, να είστε απολύτως σίγουροι πως οι Καρδινάλιοι θα είναι ανεξάρτητοι στην απόφασή τους», είπε επίσης ο πατέρας Λομπάρντι.
Στο Βατικανό αν και όλα μοιάζουν προγραμματισμένα, τίποτα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο. Η ονοματολογία έχει αρχίσει. Ο Ιταλός Καρδινάλιος, Άντζελο Σκόλα, θεωρείται πιθανός διάδοχος καθώς η πλειοψηφία στο Κονκλάβιο των Καρδιναλίων είναι Ευρωπαίοι. Από την άλλη, ο Βραζιλιάνος καρδινάλιος, Μπραζ ντε Αβίζ, εκπροσωπεί τη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ρωμαιοκαθολικών.

Τον Ιούνιο οι αποφάσεις της Κομισιόν για τη Μιτάλ με φόντο χιλιάδες απολύσεις

12/02 18:46 CET
 Τον Ιούνιο οι αποφάσεις της Κομισιόν για τη Μιτάλ με φόντο χιλιάδες απολύσεις
Μέχρι τον Ιούνιο ζήτησε ο αρμόδιος επίτροπος Αντόνιο Ταγιάνι από την εταιρεία Χαλυβουργίας Άρσελορ Μιτάλ προκειμένου να σταματήσει τις απολύσεις. Μία συνάντηση ανάμεσα σε συνδικάτα, βιομηχανία και κράτη μέλη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με θέμα τη βιομηχανική παραγωγή στην…
  

Περισσότερα για: Καρναβάλι του Ρίο, Ρίο ντε Τζανέιρ
 Ο πλανήτης γιορτάζει το έτος του Φιδιού

Φαντασμαγορικοί εορτασμοί σε ολόκληρο τον κόσμο για την έλευση του νέου σεληνιακού έτους.
Η χρονιά του Φιδιού είναι εδώ και το Πεκινό γιορτάζει.
Σύμφωνα με την μακραίωνη κινεζική παράδοση, εκατομμύρια άνθρωποι συνέρρευσαν στους ναούς για να υποδεχθούν την πρωτοχρονιά.
Όπως προστάζει το έθιμο αρκετοί ήταν εκείνοι που έριξαν νομίσματα στην καμπάνα για καλή τυχή.
Ο εορτασμός του νέου σεληνιακού έτους συμπίπτει με την ετήσια μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού στη γη.
Στην Πιονγιάνγκ, χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στον λόφο Μανσού στο κέντρο της πόλης, όπου δεσπόζουν οι ανδριάντες του εμβληματικού ηγέτη Κιμ Ιλ Σούνγκ αλλά και του προέδρου Κιμ Γιόνγκ Ιλ, για να αποτίσουν φόρο τιμής.
Στη Μιανμάρ και την Ινδονησία, οι κινεζικές κοινότητες γιόρτασαν την πρώτη μέρα του νέου σεληνιακού έτους με προσευχές για μια καλή και ειρηνική χρονιά. Οι γυναίκες έριξαν στην πυρά τις ευχές τους για να πραγματοποιηθούν.
Με πολύχρωμα φεστιβάλ και φαντασμαγορικούς χορούς γιόρταστηκε η έλευση του νέου σεληνιακού έτους στη Μελβούρνη αλλά και στο Λονδίνο.
Σε ότι αφορά τις προβλέψεις για τη χρονιά του Φιδιού, οι ειδικοί του Φενχ Σούι δηλώνουν αισιόδοξοι και προβλέπουν ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...