Oscar de la Renta, Mark Badgley και James Mischka στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Η καινούργια φθινοπωρινή συλλογή του Όσκαρ ντε λα Ρέντα παρουσιάστηκε στο Μανχάταν, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Ο οίκος υψηλής ραπτικής έμεινε σταθερός στις αξίες που μας έχει συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια. Πληθωρικά, κομψά ενδύματα που ξεχωρίζουν με την ιδιαιτερότητά τους, χωρίς να προκαλούν.

Το κονσέρβατιβ σικ στυλ του οίκου, περιελάμβανε φέτος εξαιρετικά κεντήματα, έντονα χρωματικά βραδινά ενδύματα, τουίντ φούστες, πολυτελή γούνινα παλτά, αποκαλυπτικά φορέματα που συνοδεύονται με μακριά γάντια, κάπες με κουκούλες και εντυπωσιακά κοσμήματα.
Ο Όσκαρ ντε λα Ρέντα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια στο χώρο της μόδας. Έχει ντύσει μέχρι σήμερα πολλές πρώτες Κυρίες των Ηνωμένων Πολιτειών και διασημότητες του Χόλιγουντ.
Οι σχεδιαστές Μαρκ Μπάντζλεϊ και Τζέιμς Μίσκα είναι λάτρεις του κινηματογράφου και αυτό επηρέασε όλο το κόνσεπτ του ντεφιλέ που παρουσίασαν την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στο Μεγάλο Μήλο. Η ατμόσφαιρα είχε κάτι από φιλμ νουάρ, καθώς πηγή έμπνευσης για τη φθινοπωρινή τους συλλογή ήταν ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και οι αξεπέραστες ταινίες του. Ειδικά «Ο δεσμώτης του ιλίγγου» ήταν σύμφωνα με τους δύο αμερικανούς δημιουργούς, η αγαπημένη τους ταινία.
Μούσα των δύο σχεδιαστών, που συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια στο χώρο της μόδας, ήταν η πρωταγωνίστρια της ταινίας του βρετανού μετρ, Κιμ Νόβακ, η οποία ουσιαστικά επηρέασε βαθύτατα το στυλ, την εμφάνιση, αλλά και το λουκ των μοντέλων που είδαμε στην πασαρέλα της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...