Συναγερμός στο Παρίσι- Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ

Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι μετά από τηλεφώνημα για βόμβα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου.Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η απόφαση για την εκκένωση του Πύργου του Άιφελ ελήφθη γύρω στις 19.30 (τοπική ώρα) μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα για βόμβα που επρόκειτο- όπως είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε- να εκραγεί στις 20.30.

Το τηλεφώνημα έγινε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη Βαλ ντε Μαρν, ένα παριζιάνικο προάστιο, από τηλεφωνικό θάλαμο στην ίδια περιοχή.
Η αστυνομία έστησε μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από τον Πύργο, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες αλλά και παριζιάνοι.Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα είχαν απομακρυνθεί περίπου 1500 επισκέπτες και υπάλληλοι.
Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γαλλικής αστυνομίας διεξάγει έρευνα, ενώ ομάδες ειδικών της αστυνομίας και πυροτεχνουργοί έσπευσαν επί τόπου.
Οι απειλές για βομβιστικές επιθέσεις σε γνωστά μνημεία και τόπους δημόσιων συναθροίσεων είναι συχνές στη γαλλική πρωτεύουσα. Η συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται όμως ότι αντιμετωπίστηκε ως σοβαρή αφού υπήρξε τέτοια κινητοποίηση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...