Ο ΚΙΟΥΜΠΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Η πρώτη γυναίκα που θα παίξει ποτέ στο ΝΒΑ (;)

Έτοιμη να γράψει ιστορία φαίνεται να είναι η Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, αναμένεται να επιλεχθεί στον δεύτερο γύρο του ντραφτ από την ομάδα του Τέξας. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως η Γκρίνερ αποτελεί προσωπική επιλογή του εκκεντρικού προέδρου των «καουμπόιδων».


Ο Μαρκ Κιούμπαν λοιπόν, δήλωσε πως σκέφτεται πολύ σοβαρά να επιλέξει στον δεύτερο γύρο του ντραφτ την 23χρονη φόργουορντ, η οποία έκανε θραύση στην κολεγιακή της καριέρα με 3.283 πόντους (23,2 ανά παιχνίδι) και 748 κοψίματα (5,2 ανά παιχνίδι). Μάλιστα έχει αναδειχθεί τρεις συνεχόμενες φορές πολυτιμότερη αθλήτρια της χρονιάς στο κολεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής. Η ύψους 2,07μ. Γκρίνερ την χρονιά που μας πέρασε σημείωσε ρεκόρ πόντων σε παιχνίδι κολεγιακού πρωταθλήματος από γυναίκα, με 50 πόντους και κατέρριψε και το αντίστοιχο ρεκόρ για κοψίματα με 11 σε ένα παιχνίδι, ενώ μάλιστα κατάφερε να σημειώσει τριπλ νταμπλ με πόντους, ριμπάουντ και κοψίματα.

Εάν βέβαια δεν καταφέρει να δει το όνομα της στους Μάβερικς μέσω του ντραφτ, ο Κιούμπαν δήλωσε πως θα την προσκαλέσει στο «summer league» της ομάδας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Γκρίνερ από την πλευρά της δηλώνει στο twitter: « Είμαι έτοιμη. Ας το κάνουμε»

Η ενδεχόμενη επιλογή γυναίκας στο ντραφτ του ΝΒΑ, θα είναι ιστορική, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο από το 1979, όταν οι Ιντιάνα Πέισερς είχαν επιλέξει την Αν Μέιερς, η οποία όμως δεν αγωνίστηκε ποτέ στο πρωτάθλημα.

«Θα πρέπει να τα καταφέρει μόνη της και να μπει στην ομάδα» λέει ο Μαρκ Κιούμπαν. «Δεν πρόκειται να την φέρω απλά για να την φέρω. Το μόνο σίγουρο είναι πως κανονικά δεν θα έπρεπε να της δώσω μια τέτοια ευκαιρία» ενώ συνέχισε λέγοντας «Πάντως, η προοπτική του να δεις μια γυναίκα να παίζει σε αγώνα ΝΒΑ, σίγουρα θα γέμιζε το γήπεδο σε κάποιους αγώνες»

Ο στόχος για την Γκρίνερ, θα πρέπει να είναι όχι να καταφέρει να επιλεχθεί στα ντραφτ, καθώς αυτό έχει γίνει στο παρελθόν, αλλά να μπορέσει να πατήσει στο παρκέ σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος. Εάν συμβεί αυτό, τότε θα είναι μια ιστορική στιγμή, διότι θα είναι η πρώτη γυναίκα η οποία καταφέρνει να αγωνιστεί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Οι κανονισμοί πάντως, για όποιον αναρωτιέται αν επιτρέπεται μια γυναίκα να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, δεν απαγορεύουν να συμβεί αυτό, καθώς δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός στο φύλλο των παικτών. Αρα εάν καταφέρει να φτάσει σε σημείο που να μπορεί να αγωνιστεί, δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να το απαγορεύει.

Το αν θα καταφέρει να διακριθεί θα το δούμε στην πορεία...

Επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...