«Τριφύλλι» made in Greece! ΕΝΑ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Στην τελική ευθεία για την επιλογή των προσώπων, πάνω στα οποία θα «χτιστεί» ο Παναθηναϊκός της νέας περιόδου, βρίσκεται πλέον ο Γιάννης Αλαφούζος που επεξεργάζεται έντονα στο μυαλό του ένα αμιγώς ελληνικό πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει τον Νίκο Νταμπίζα ως τεχνικό διευθυντή, τον Γιάννη Αναστασίου ως προπονητή και τον Γιώργο Καραγκούνη (εφόσον ωριμάσουν κααι άλλο οι συνθήκες) σε ρόλο ηγέτη στα «πράσινα» αποδυτήρια!


Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» είναι σε συνεχείς επαφές με πολλούς υποψηφίους (θα μιλήσει εντός των ημερών και με Ισπανούς τεχνικούς διευθυντές) και όπως τουλάχιστον λέγεται από την «πράσινη» ΠΑΕ, δεν έχει πάρει ακόμη οριστικές αποφάσεις, αφού θέλει να μετρήσει πρώτα όλες τις παραμέτρους. Η μεγάλη έκπληξη, βεβαίως, αφορά το όνομα του Νίκου Νταμπίζα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αυτήν τη στιγμή το πρώτο φαβορί για να αναλάβει το νευραλγικό πόστο του τεχνικού διευθυντή!

Αναστασίου, Νταμπίζας και... Στιβ Κιν!
«Τότε ήμασταν μια οικογένεια στα αποδυτήρια»
«Δώσαμε 365.000 ευρώ» - Τι απαντά ο Ερασιτέχνης
Οι πρώτες εντολές από Βονόρτα (pics)
«Χτυπάει Φυτανίδη ο Παναθηναϊκός»
Τα δύο μονοπάτια του Χοσέ Τοτσέ...

Ο κ. Αλαφούζος έχει μιλήσει ήδη μαζί του και θεωρεί πως διαθέτει τα στοιχεία που απαιτούνται για να ξεκινήσει μία νέα καριέρα. Το «μείον» στην περίπτωση του 40χρονου παλιού άσου είναι η έλλειψη πείρας στη συγκεκριμένη θέση (κι αυτό σίγουρα είναι ένα μεγάλο ρίσκο), ενώ παράλληλα είναι πιθανό να προκύψουν «ενστάσεις» λόγω του «ερυθρόλευκου» παρελθόντος του.

Από την άλλη, ωστόσο, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θεωρεί πως όλες οι επιλογές εμπεριέχουν ρίσκο κι εκτιμά πως ο Νταμπίζας μπορεί να «βγει», αφού γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα, είναι νέος -άρα έχει υψηλό κίνητρο για να πετύχει-, ενώ ως παίκτης έχει παραστάσεις υψηλού επιπέδου από την Πρέμιερ Λιγκ (1998-2003 στη Νιούκαστλ, 2003-05 στη Λέστερ). Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο έχει να κάνει με την εξαιρετική σχέση που έχει με τον Γιώργο Καραγκούνη (είναι κουμπάροι), κάτι που μπορεί να παίξει... ρόλο σε ενδεχόμενη επιστροφή του «τυπάρα» το καλοκαίρι.
«Τριφύλλι» made in Greece!

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Αναστασίου (που αποχώρησε προ δεκαημέρου από το τεχνικό τιμ της Ρέντινγκ), οι πληροφορίες αναφέρουν πως το όνομά του είναι σε πρώτο πλάνο για τη θέση του προπονητή. Ο 40χρονος παλιός άσος των Αντερλεχτ, Ρόντα και Αγιαξ και μέλος του τεχνικού τιμ του «τριφυλλιού» επί Τεν Κάτε είχε «παίξει» κι άλλες φορές φέτος ως υποψήφιος, μετά τις αποχωρήσεις των Φερέιρα και Ρότσα.

Τότε είχε κάνει τις πρώτες επαφές με τον κ. Αλαφούζο, που τον εκτιμά πολύ, αφού προσεγγίζει κατά πολύ τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στο «τριφύλλι» (έχει κάνει θετική εισήγηση και ο Γιάννης Σαμαράς). Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού συναντήθηκε ξανά μαζί του την περασμένη Κυριακή στο «Πεντελικόν» (χωρίς να είναι παρών στο ραντεβού ο Νταμπίζας, παρά τα όσα κυκλοφόρησαν χθες), προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μίλησαν για το πιθανό μπάτζετ, για εν λευκώ διαχείριση των μεταγραφών και του ποδοσφαιρικού τμήματος, ακόμη και για το οικονομικό, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό ή «κλεισμένο», διότι ο κ. Αλαφούζος θέλει να μιλήσει και με άλλους υποψηφίους, προτού καταλήξει στον νέο προπονητή.
«Τριφύλλι» made in Greece!

Θα μιλήσει και με Πέδρο Εμάνουελ και με Τσιώλη

Εκτός από τον Αναστασίου, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει κάνει ήδη επαφές και με άλλους υποψήφιους προπονητές και σκοπεύει να κάνει κι άλλες τις επόμενες ημέρες, έχοντας στην κορυφή της λίστας του τον Πορτογάλο Πέδρο Εμάνουελ και τον Σάκη Τσιώλη. Ο 38χρονος Εμάνουελ (παλιά μεγάλη δόξα της Πόρτο) μένει ελεύθερος στο φινάλε της περιόδου από την Ακαδέμικα με την οποία πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο, ενώ φέτος παλεύει για την παραμονή. Θεωρείται ένας από τους πλέον ανερχόμενους τεχνικούς στη χώρα του και κατά καιρούς το όνομά του έχει παίξει ακόμη και για την Πόρτο (ήταν το 2011 συνεργάτης του Βίλας-Μπόας).

Αν μη τι άλλο θεωρείται ελκυστική περίπτωση, αφού συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που ψάχνουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» για τον νέο τεχνικό. Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα κάνει επαφή και με τον Τσιώλη το επόμενο διάστημα, θέλοντας να αφουγκραστεί και τις δικές του απόψεις για το ποδόσφαιρο, προτού πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Στη λίστα των «πράσινων» είναι ακόμη ο Σκωτσέζος Στιβ Κιν (πρώην της Μπλάκμπερν), ο πρώην συνεργάτης του Φερέιρα, Ζοσέ Γκόμες, ενώ προτάθηκε κι ο «αλμυρός» Τσίρο Φεράρα. Και οι τρεις, πάντως, είναι πολύ χαμηλά στις επιλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...