Ασπίδα κατά της βίας υψώνουν γνωστοί καλλιτέχνες που δίνουν συναυλία το επόμενο Σάββατο (18/5) στη Θεσσαλονίκη.

Η συναυλία θα δοθεί στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ και τις φωνές τους θα ενώσουν αφιλοκερδώς οι: Δημ. Ζερβουδάκης, Χρ. Θηβαίος, Φ. Πλιάτσικας, Δ. Τσακνής, Γ. Χαρούλης, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Γ. Σερβετάς.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η συναυλία θα μεταφερθεί στο περίπτερο 18, ενώ όλα τα έσοδα θα δοθούν για τη στήριξη της λειτουργίας του «Καταφυγίου Γυναίκας».

«Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας φτιάχνοντας μια ασπίδα κατά της βίας. Η βία πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους μας μέσα από τις πράξεις μας», είναι το μήνυμα που στέλνουν οι διοργανωτές.

Το «Καταφύγιο Γυναίκας» αποτελείται από μια ομάδα εθελοντών με ανθρωπιστικό ενδιαφέρον για την καταπολέμηση κάθε μορφής κακοποίησης και απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί βία μέσα στο σπίτι τους ή έξω από αυτό και έχουν πραγματική ανάγκη από ιατρική φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη και νομική συμπαράσταση. Οι υπηρεσίες προσφέρονται σε γυναίκες άνω των 18 χρόνων -μικρότερες θεωρούνται ανήλικες και επιλαμβάνονται άλλες υπηρεσίες- χωρίς προκαταλήψεις και διαχωρισμούς, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρήσκευμα, κοινωνικοοικονομική κατάσταση και σεξουαλικό προσανατολισμό.

Αντιμετωπίζει ωστόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα, οι χορηγίες έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και οι υπεύθυνοι του Κέντρου απευθύνθηκαν σε γνωστούς καλλιτέχνες που δέχτηκαν να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς, όπως αφιλοκερδώς θα εμφανιστούν και οι μουσικοί.

«Η αφιλοκερδής συμμετοχή όλων δείχνει τον δρόμο για την καταπολέμηση της βίας ως κοινωνικού φαινομένου. Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σας θα δώσει ελπίδα σε περισσότερες γυναίκες να ανταποκριθούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν», αναφέρεται στην πρόσκληση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...