Frankfurter Allgemeine Zeitung-Μίκαελ Μάρτινς-Γιατί ο Τσίπρας έδιωξε το Γερμανό δημοσιογράφο-Γερμανός δημοσιογράφος: Αυτή είναι η ερώτηση που εξόργισε τον Τσίπρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να ενοχλήθηκε από ερωτήσεις που θύμιζαν «non paper» της ΝΔ
Την πόρτα της εξόδου από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στο δημοσιογράφο Μίκαελ Μάρτινς της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικά 24ωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνέντευξη είχε εγκριθεί από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για μία ευρείας κυκλοφορίας και μεγάλου κύρους γερμανική εφημερίδα.

Όμως, η επαφή των δύο ανδρών ήταν κάπως επεισοδιακή, αφού ο δημοσιογράφος -σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα- απηύθυνε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ερωτήσεις που δεν του άρεσαν.

Οι ίδιοι συνεργάτες υπογραμμίζουν επίσης ότι ο δημοσιογράφος είχε σταματήσει να ρωτά και απλώς έκανε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με παραπολιτικού χαρακτήρα ερωτήσεις και αξιοποιώντας «επιχειρήματα» από τα non paper, που κατά καιρούς εκδίδει η ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέκοψε την κουβέντα και είπε στο δημοσιογράφο ότι η συνέντευξή τους «θα γίνει σε μια άλλη ζωή».


Γερμανός δημοσιογράφος: Αυτή είναι η ερώτηση που εξόργισε τον Τσίπρα

Τι απαντά ο Μίκαελ Μάρτινς στα όσα του καταλόγισε η Κουμουνδούρου για την επεισοδιακή συνέντευξη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Στην αντεπίθεση περνά ο Γερμανός δημοσιογράφος της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Μίκαελ Μάρτινς, για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συνέντευξης που επρόκειτο να του παραχωρήσει.

Η συνέντευξη είχε εγκριθεί από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για μία ευρείας κυκλοφορίας και μεγάλου κύρους γερμανική εφημερίδα, ωστόσο η επαφή των δύο ανδρών ήταν επεισοδιακή και είχε ως αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να αντιδράσει, να διακόψει την κουβέντα και να πει στον δημοσιογράφο ότι η συνέντευξη «θα γίνει σε μια άλλη ζωή».

Μάλιστα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν πως η όλη κατάσταση παρέπεμπε σε «γαλάζια μονταζιέρα».

Μετά τις διαρροές από την Κουμουνδούρου, το δημοσίευμα της «Αυγής»,αλλά και την επιστολή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς τον διευθυντή της εφημερίδας στην οποία γίνεται λόγος για αναπαραγωγή φημών και ρεπορτάζ που δεν έχει διασταυρωθεί και για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και «κιτρινισμό», ο Μίκαελ Μάρτινς επανήλθε στο ζήτημα, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το περιστατικό.

Και προαναγγέλλει πως στο κυριακάτικο φύλλο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» θα ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, ζητώντας παράλληλα γραπτή απάντηση του κ. Τσίπρα προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα λοιπόν, σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου, ο δημοσιογράφος υπαινίσσεται παρέμβαση από την Κουμουνδούρου στο ρεπορτάζ και τις πηγές του, επιστρέφει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον επιθετικό προσδιορισμό του «ανήθικου» και αποκαλύπτει ποια είναι η ερώτηση που φέρεται να εξόργισε τον κ. Τσίπρα.

Όπως αναφέρει το newpost.gr, στην επιστολή του ο Γερμανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως η υπεύθυνη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνέντευξη επικοινώνησε με δημοσιογράφους από την «Καθημερινή» και τον ίδιο και ρωτούσε εάν είχε συναντήσει τον Αλέξη Παπαχελά και οποιονδήποτε δημοσιογράφο της ελληνικής εφημερίδας προκειμένου να προετοιμάσει τις ερωτήσεις του για τη συνέντευξη και αναρωτιέται αν κάτι τέτοιο θεωρείται φυσιολογικό για την υπεύθυνη Τύπου τουαρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όλες οι ερωτήσεις που απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει στην επιστολή του, βασίζονταν σε δημοσιεύματα της «Αυγής» και ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και όχι σε φήμες και δηλώσεις τρίτων, όπως τον κατηγόρησε η Κουμουνδούρου.

Και ισχυρίζεται πως η επίμαχη ερώτηση που εξόργισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντάς τον να διακόψει την συνέντευξη αφορούσε δήλωση του από την προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια το 2012 όπου έλεγε: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άγκελα Μέρκελ».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αρχικά ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «δεν θυμάται» αν το είπε για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, σημειώνει στην επιστολή του, διέκοψε τη συνέντευξη κατηγορώντας τον για «άρρωστες προθέσεις» και «έλλειψη ευγένειας».

«Αν ο κ. Τσίπρας ερχόμενος αντιμέτωπος με τα δικά του λόγια με χαρακτηρίζει ''ανήθικο'' τότε αυτό λέει περισσότερα για εκείνον παρά για εμένα», καταλήγει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Βενιζέλος: Το πιο προκλητικό ναζιστικό κόμμα στην Ευρώπη η Χρυσή Αυγή

Υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης και της αλλαγής εκλογικού συστήματος τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να γίνει μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και δεν είναι κομματικό θέμα.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα διημερίδας του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου για την αναθεώρηση του Συντάγματος, και με αυτήν το ΠΑΣΟΚ τίμησε την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «κομματικό πατριωτισμό» τη μέθοδο της διατύπωσης προτάσεων αναθεώρησης, από τα κόμματα, μονομερώς και ολοκληρωμένα.

Πρόσθεσε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό σε όλες τις ιδέες, προκειμένου η χώρα να αποκτήσει ένα «κανονικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος».

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι η αναθεώρηση του 2001 ήταν η πιο συναινετική και μία από τις καλύτερες ιστορικές στιγμές της χώρας. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ευρύτερες συναινέσεις και πρότεινε τον όρο «συνεργατικός κοινοβουλευτισμός», ο οποίος θα ενισχυθεί από συνταγματικές διατάξεις που θα επηρεάζουν το σχηματισμό κυβέρνησης.

Επανέλαβε, δε, την πάγια θέση του ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας, ο σχηματισμός των οποίων πρέπει να διευκολύνεται και από το εκλογικό σύστημα και από τις συνταγματικές προβλέψεις.

Για το κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, τόνισε ότι στη φαντασία πολλών είναι εμφυλιοπολεμικό, και πρόσθεσε ότι ο διαχωρισμός σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» αλλοιώνει τα πάντα.

Αναφερόμενος στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η περίοδος της Μεταπολίτευσης είναι η καλύτερη περίοδος της χώρας, από κάθε άποψη, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζεται ως η χειρότερη.

Πρόσθεσε, δε, πως, αν δεν αναγνωρίζουμε κάτι, δεν μπορούμε ούτε να το υπερασπιστούμε ούτε και να το βελτιώσουμε, ενώ υπογράμμισε ότι η κρίση που βιώνει η χώρα οδήγησε στην επιδερμική αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.

Επίσης, σημείωσε ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι ιστορικό και όχι συνταγματικό και υπάρχει από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, αντανακλώμενο στη νοοτροπία, αλλά και τη διάρθρωση του κράτους. Όλο αυτό, σε συνθήκες ευρωπαϊκής κρίσης, απέκτησε τα χαρακτηριστικά της «κρίσης κράτους», δηλαδή, «κυριαρχίας».

Παρόλα αυτά, όπως τόνισε, η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα συνταγματικά κείμενα. Ωστόσο, υπογράμμισε την απουσία «συνταγματικού πατριωτισμού» κι αυτό «παρά τη μεγάλη συναίνεση» κατά την αναθεώρηση του 2001.

Η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η αναθεωρητική διαδικασία πρέπει να αρχίζει και να ολοκληρώνεται στη διάρκεια της θητείας δύο διαδοχικών Βουλών, με την πρώτη να διαπιστώνει την ανάγκη αναθεώρησης με λιγότερες των 180 ψήφων.

Και σε αυτό πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», καθώς δεν μπορεί να είναι θέμα μόνο της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Ως σημαντικότερο θέμα της αναθεώρησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όρισε την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, επισημαίνοντας, παράλληλα, τον κίνδυνο αλλοίωσης του πνεύματος από μία μη παραγωγική συζήτηση, απ' ότι η διατήρηση του σημερινού κειμένου ως έχει.

Προστασία των ανέργων συνταγματικά κατοχυρωμένη

Ακόμη, τόνισε ότι στο νέο Σύνταγμα πρέπει να προβλέπεται ρητά η προστασία των ανέργων, ενώ η συζήτηση πρέπει να περιλαμβάνει το άρθρο 16 και τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά τριτοβάθμια ιδρύματα, καθώς και τη συνταγματική κατοχύρωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των σχέσεών του με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Επίσης, πρότεινε να υπάρχει αναφορά υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, αλλά και συνταγματική πρόβλεψη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Αλλαγή του εκλογικού συστήματος

Αναφορικά με τους θεσμούς, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το πρώτο θέμα που πρέπει να τεθεί είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με τρόπο που θα λύνει το πρόβλημα της πολιτικής σταθερότητας και της τεχνητής δημοσκοπικής πόλωσης.

Δεν απέρριψε την πρόταση για τη συνταγματική πρόβλεψη των δημοψηφισμάτων, έδειξε, όμως, σαφή προτίμηση στο θεσμό της «λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας».

Καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το Σύνταγμα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το Σύνταγμα πρέπει να καταδικάζει τα αντιδημοκρατικά και ναζιστικά κόμματα.

Αναφερόμενος, δε, στη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι στην Ευρώπη, πλέον, δεν συζητούν αυτό καθαυτό το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και χαρακτήρισε το συγκεκριμένο κόμμα ως το πιο αντιδημοκρατικό, προκλητικό ναζιστικό κόμμα στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος και τα οικονομικά των κομμάτων

Σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων ανέφερε ότι πρέπει να προβλεφθεί ο έλεγχος των δαπανών τους, αλλιώς δεν θα ελεγχθεί το μαύρο πολιτικό χρήμα.

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι κατά βάση πρέπει να διατηρηθούν οι σημερινές διατάξεις για το πολίτευμα, με ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου σε ό,τι αφορά τη δικαστική εξουσία, τις ανεξάρτητες αρχές και στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Ως προς τη διάλυση της Βουλής, ζήτησε αυστηροποίηση των προϋποθέσεων και να αποτελεί θέμα του ίδιου του Κοινοβουλίου με απόφαση, τουλάχιστον, της απόλυτης πλειοψηφίας.

Σε ό,τι αφορά την ποινική ευθύνη των υπουργών πρότεινε, τόσο η προδικασία όσο και η κυρίως δικαστική διαδικασία, να διεξάγονται με την άδεια της Βουλής.

Η Δικαιοσύνη

Για τη Δικαιοσύνη, επεσήμανε ότι πρέπει να οργανωθεί διαφορετικά η εκλογή της ηγεσίας της. Επίσης, να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Βουλής, αναφορικά με τις σχέσεις της με τη Δικαοσύνη.

Σχετικά με τον έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι είναι ανοιχτός στο πώς θα γίνεται, τόνισε, όμως, ότι ο έλεγχος πρέπει να είναι και διάχυτος και συγκεντρωτικός.

Για τη Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η μονιμότητα πρέπει να είναι μονιμότητα, αλλά όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα της επιδίωξης της δημιουργίας ενός «κανονικού κράτους».

ΔΗΜΑΡ: Οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής ξεπερνούν κάθε όριο

«Η σθεναρή στάση του Γ. Καμίνη, να αποτραπεί η εκδήλωση μίσους είναι επαινετή» αναφέρει η Αγ. Κωνσταντίνου - Καταδικάζει παράλληλα την επίθεση της Ζαρούλια προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Δραγασάκη

«Τα συσσίτια μίσους δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή την πρόθεση της Χρυσής Αυγής να μοιράσει το απόγευμα τρόφιμα στον σταθμό Λαρίσης.

«Ακόμα και την ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα και παίζει με την ανοχή της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου.

«Οι προκλήσεις της ξεπερνούν κάθε όριο, καθώς σε καθημερινή βάση το ναζιστικό μόρφωμα με τις πράξεις του και τη ρητορική του καλλιεργεί το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία», τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρει, «η σθεναρή στάση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να αποτραπεί η εκδήλωση μίσους είναι επαινετή».

«Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση από το βήμα της Βουλής της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη», καταλήγει η Χρυσή Αυγή.

ΚΚΕ: Θωρακίζουν την «ανταγωνιστικότητα» με νέα φορολογικά βάρη για τους πολίτες

Για συνεχή διεύρυνση φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο κατηγορεί την κυβέρνηση ο Περισσός

Για προσπάθεια μεταφοράς των φορολογικών βαρών στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας στο όνομα της θωράκισης της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από τη συνεχή διεύρυνση φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο, κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη μείωση του χρέους προς το δημόσιο ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια νέα επίθεση στα λαϊκά στρώματα που θα οδηγήσει μέχρι και στην κατάσχεση μισθών, συντάξεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων και ανέργων» συνεχίζεται η ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Με τις συγκεκριμένες διαδικασίες διαμορφώνει το πλαίσιο αλλά και το μηχανισμό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής φορολογικής πολιτικής. Δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός σε διαδικασίες συντηρητικής κατάσχεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας για όλους, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής προς το δημόσιο, χωρίς δικαστική απόφαση».

 πηγη

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...