Ελλάδα: Για την πρωτιά… (videos)

Την Ιταλία σε αναμέτρηση που κρίνει την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας αντιμετωπίζει η Εθνική Ανδρών , Onsports, ΑΝΤ1 και OTE Sport 3 HD).
Οι δύο ομάδες έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, όντας οι μόνες αήττητες στο γκρουπ και θα λύσουν τις διαφορές τους στο μεταξύ τους παιχνίδι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα τεθούν αντίπαλες μετά από 10 χρόνια.
Ήταν το 2003 όταν είχαν κοντραριστεί στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας, με τους «ατζούρι» να επικρατούν με 62-59 και να προκρίνονται στην επόμενη φάση, αποκλείοντας τη «γαλανόλευκη». Φέτος, συναντώνται νωρίτερα στο τουρνουά, ενώ έχουν παίξει και σε φιλικό προετοιμασίας στο Ακρόπολις, στο οποίο νίκησε άνετα το συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι με 79-65.
Η Ελλάδα έχει νικήσει Σουηδία, Ρωσία και Τουρκία, ενώ η Ιταλία έχει επιβληθεί των Ρωσίας, Τουρκίας και Φινλανδίας, διαδοχικά. Μάλιστα, υπάρχει και ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο αν η «γαλανόλευκη» χάσει τα επόμενα ματς με Ιταλία και Φινλανδία, δεν θα μεταφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα στον επόμενο γύρο από τη στιγμή που δεν θα προκριθούν οι ομάδες που νίκησε. Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο αγώνας δεν είναι διόλου αδιάφορος για τους Έλληνες διεθνείς και για αυτόν τον λόγο, παρά την ήδη εξασφαλισμένη πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Όλα δείχνουν ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα λείψει και από αυτή την αναμέτρηση της Εθνικής προκειμένου να μην υπάρξει ρίσκο με την κατάσταση του τραυματισμού του. Ο έμπειρος γκαρντ δεν αγωνίστηκε εναντίον της Τουρκίας, αλλά η απουσία του δεν φάνηκε καθόλου, με τους Νίκο Ζήση και Κώστα Σλούκα, να τον αντικαθιστούν επάξια. Το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί δεν είναι κάτι σοβαρό και θα παίξει κανονικά στα επόμενα παιχνίδια στο θεσμό.
Και οι Ιταλοί έχουν, όμως, προβλήματα τραυματισμών, αφού ο Τράβις Ντίνερ, χτύπησε στο ματς με τη Φινλανδία και υπέστη διάστρεμμα. Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι δεν θα τον έχει στη διάθεσή του για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Ελλάδα και θα χάσει αυτά που πρόσφερε ο παίκτης μέχρι στιγμής στο Ευρωμπάσκετ. Ο 31χρονος γκαρντ της Σάσαρι είχε 3.3 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ κατά μέσο όρο στα τρία πρώτα παιχνίδια των «ατζούρι» στο Κόπερ της Σλοβενίας.
Σύμφωνα με τις εμφανίσεις των δύο ομάδων στα τρία πρώτα ματς του Ευρωμπάσκετ, αναμένεται να γίνει μια δυνατή «μάχη» με φόντο την πρωτιά αν και η Ελλάδα δείχνει να έχει ένα προβάδισμα λόγω ποιότητας, εμπειρίας και παράδοσης τα τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο στερέωμα του μπάσκετ...
Δείτε τα ματς των Ελλάδας και Ιταλίας:

Highlights Greece-Russia EuroBasket 2013

Highlights Sweden-Greece EuroBasket 2013

Highlights Russia-Italy EuroBasket 2013

Highlights Italy-Turkey EuroBasket 2013

Highlights Italy-Finland EuroBasket 2013

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...