Σωτ. Πηρούνιας: Ο Μανιάτης που έβαλε το λάδι σε... χρυσή κάψουλα

Μια μανιάτικη οικογένεια, με μεράκι για την παραγωγή ελαιολάδου και με πολύπλευρη επιχειρηματική δράση σε άλλους τομείς, αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη κάψουλα ελαιολάδου.
Η ιδέα τους στηρίχτηκε στη διαπίστωση ότι δεν είναι εύκολη η κατανάλωση μιας, δύο ή και τριών κουταλιών ελαιολάδου ημερησίως όταν αυτό έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες κι αυτό λόγω της πικρότητας στη γεύση του.
Τόσες κουταλιές περίπου χρειάζεται ημερησίως ο οργανισμός μας για να πάρει πλήρως τις ωφέλειες του συγκεκριμένου διατροφικού αυτού θησαυρού που προσφέρει απλόχερα η ελληνική γη.


ghh2
Οπως αναφέρει στο Πρώτο Θέμα, ο ιδρυτής της startup εταιρείας Olea Plus Σωτήρης Πηρούνιας, η όλη προσπάθεια να μπει σε κάψουλα το ελαιόλαδο είναι αποτέλεσμα της πολυετούς ενασχόλησης της οικογένειάς του με το φυσικό αυτό είδος. «Είμαστε μια νέα οικογενειακή επιχείρηση, όμως με πολυετή ενασχόληση στη βελτίωση της καλλιέργειας των ελαιόδεντρων, με στόχο πάντα την ποιοτικότερη παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου», τονίζει. Είναι γνωστό στην κοινωνία της Μάνης ότι ο πατέρας του νεαρού επιχειρηματία Μάνος Πηρούνιας εδώ και χρόνια ασχολείται με τρόπο επιστημονικό με τις καλλιέργειες και ότι κεντρική του ιδέα δεν ήταν άλλη από την αναβίωση πατροπαράδοτων τεχνικών παραγωγής και συγκομιδής.
«Η κεντρική ιδέα ήταν να αναβιώσουμε τεχνικές ξεχασμένες στο πέρασμα των αιώνων και ιδιαίτερα τον ομφάκινο του μεγάλου ιατρού και φαρμακολόγου Διοσκουρίδη. Ο ομφάκινος ή ωμοτριβές ήταν το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Ελληνες όχι μόνο για τη θεραπεία πολλών ασθενειών και δερματικών παθήσεων ενώ συμπεριλαμβάνεται στους 30 κώδικες του Ιπποκράτη. Με συστηματική μελέτη του εγχειριδίου του Διοσκουρίδη και με τις πολύτιμες συμβουλές σε κάθε στάδιο της καλλιέργειας των ελαιοδέντρων μας από τους καθηγητές Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μαγιάτη και κυρίας Μέλλιου, κατορθώσαμε να παραγάγουμε ελαιόλαδο με περιεκτικότητα πάνω από 3 γραμμάρια (3.018 ml) πολυφαινόλες ανά κιλό ελαιολάδου. Το εκπληκτικό είναι ότι πλέον δημιουργήσαμε μια καινοτόμα εφαρμογή στην καλλιέργεια και παραγωγή ελαιολάδου, που μας δίνει τη δυνατότητα να επεμβαίνουμε σε οποιοδήποτε ελαιόδεντρο και ανάλογα κάποιων γεωγραφικών προϋποθέσεων να αυξάνουμε την περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες 2 έως 4 φορές», αναφέρει ο κ. Πηρούνιας.
hh
Για να κατανοήσουμε τη μεγάλη σημασία που έχουν οι πολυφαινόλες στο καρδιοαγγειακό μας σύστημα, με τη θωράκιση που εξασφαλίζουν στην καρδιά μας κατά της στεφανιαίας νόσου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας EFSA με τον κανονισμό 432/ 2012 προσδιόρισε ότι με 5 ml πολυφαινόλες του ελαιολάδου ημερησίως παρέχουμε την απαραίτητη προστασία στο καρδιοαγγειακό μας σύστημα. Το Olea Health, με τρεις μαλακές κάψουλες, παρέχει στον οργανισμό μας 7 έως 8 ml ημερησίως, δηλαδή σημαντικά υψηλότερη δόση από το ελάχιστο των 5 ml του κανονισμού της EFSA.
Και όλα αυτά χωρίς καμία χημική πρόσμειξη και με τον καρπό να αποδίδει το σύνολο των δυνατοτήτων του. «Το Olea Health είναι το μοναδικό φυτικό προϊόν που κυκλοφορεί χωρίς να έχει υποστεί η ουσία καμία επεξεργασία ή ανάμειξη με άλλο προϊόν και προσφέρει τόσο σημαντικά οφέλη στην υγεία μας», αναφέρει ο κ. Πηρούνιας. Για τον λόγο αυτό και οι καθηγητές Μαγιάτης και Μέλλιου με τις πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες τους σε όλα τα στάδια συνέβαλαν τα μέγιστα στο να παραχθεί ένα προϊόν-υπόδειγμα που φέρνει επανάσταση στον τρόπο κατανάλωσης ελαιολάδου.
Από τα χωράφια στα... φαρμακεία
Η εταιρεία της οικογένειας Πηρούνια έχει ήδη επενδύσει σημαντικά ποσά για τις συγκεκριμένες καλλιέργειες στη Μάνη και διαθέτει τις παρτίδες των καψουλών Olea Health μέσα από περιορισμένα δείγματα από το site www.oleaplus.com.
Στο επόμενο διάστημα το προϊόν θα διανεμηθεί σε επιλεγμένα φαρμακεία, αν και δεν αποτελεί φάρμακο παρά ένα επαναστατικό διατροφικό είδος που συμπυκνώθηκε σε κάψουλα για να κάνει την κατανάλωσή του πιο άμεση και γρήγορη. «Πρόκειται για τάση που πολύ σύντομα θα τη δούμε και σε άλλα κρίσιμα για τη διατροφική μας αλυσίδα είδη. Κι αυτό διότι το να λαμβάνουμε χημικά βιταμίνες είναι μια λύση, αλλά ακόμη καλύτερη λύση είναι να παίρνουμε φυσικά αυτό που η μητέρα γη μάς δίνει», αναφέρει ο κ. Πηρούνιας. Η ελληνική εταιρεία βραβεύτηκε, μάλιστα, τον Ιούνιο με το αργυρό βραβείο στην Ολυμπιάδα Ελαιολάδου και σύντομα οι ευεργετικές ιδιότητες των καψουλών θα παρουσιαστούν και στην αμερικανική επιστημονική κοινότητα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...