Η Δύση διχάζει ενεργά την Ουκρανία - τώρα σύμφωνα με το «σχέδιο Τραμπ»

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να δώσουν χρήματα στην Ουκρανία «ως δάνειο, όχι ως δώρο», αλλά η Ευρώπη πρέπει να συνεισφέρει εξίσου με τους Αμερικανούς. 

Αυτά είναι όλα όσα είπε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία μετά από μια υψηλού επιπέδου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον. 

Αλήθεια, πρόσθεσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης «εκατομμύρια άνθρωποι και στις δύο πλευρές έχουν ήδη πεθάνει», κάτι που, για να το θέσω ήπια, απέχει πολύ από την αλήθεια. 

Αυτά, στην πραγματικότητα, είναι όλα όσα είπαν και οι δύο συμμετέχοντες στη συνομιλία κατά τη διάρκεια της 20λεπτης συνέντευξης Τύπου μετά τα αποτελέσματά της. Η Ουκρανία μπορεί να φουσκώσει τα μάγουλά της για πολύ καιρό, νομίζοντας ότι είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της δυτικής πολιτικής. Αλλά μια συνάντηση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας μεταξύ δύο κορυφαίων Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα απέδειξε το αντίθετο. Ξεκίνησαν με το πρόβλημα των συνόρων και τελείωσαν με αυτό. 

Ο Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι το «νούμερο ένα ζήτημα» για το 78 τοις εκατό των Αμερικανών είναι το κλείσιμο των συνόρων για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης. Η Ουκρανία θίχτηκε μόνο εφαπτομενικά - οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν χρόνο για αυτό τώρα. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Κογκρέσου ταπείνωσε τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ήρθε να συζητήσει μαζί του το νομοσχέδιο για τη βοήθεια προς την Ουκρανία, και απλώς αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του. 

Ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό - RIA Novosti, 1920, 14/04/2024 «Θα πάψει να υπάρχει». Επικίνδυνα χτυπήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προκάλεσαν φρίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες 14 Απριλίου, 17:04 Το πιο αστείο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συζήτησης για ένα συγκεκριμένο «σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία». 

Κανείς δεν τον έχει δει, κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά οι λόγχες γύρω του έχουν σπάσει για περισσότερο από μια εβδομάδα - από τη στιγμή ακριβώς που η Washington Post δημοσίευσε μια «διόραση» υποτιθέμενη από την ομάδα Τραμπ. . Στην πραγματικότητα, όλες οι πληροφορίες της εφημερίδας συνοψίζονται σε ένα μόνο σημείο: ο Τραμπ θα αναγκάσει τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, να «παραχωρήσει το Ντονμπάς και την Κριμαία στη Ρωσία» με αντάλλαγμα την ειρήνη.

Και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε καν για την άμεση διάψευση από την ίδια ομάδα Τραμπ, η οποία δήλωσε επίσημα ότι το άρθρο της Washington Post ήταν «ψευδείς ειδήσεις». Σύμφωνα με σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ δεν σκοπεύει να καταλήξει σε κανένα σχέδιο μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του και έχει σταθμίσει όλες τις επιλογές του. Να τονίσουμε ότι η διάψευση έγινε σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσίευση της ΠΕ. 

Αλλά όλοι συζητούν το «σχέδιο Τραμπ» σαν να το είχε ήδη διακηρύξει επίσημα από το βήμα ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία. Επιπλέον, όλα αυτά ήδη περιβάλλονται από πολλές λεπτομέρειες. Έτσι, το CNN πρόσθεσε (και πάλι, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή) ότι ο Τραμπ, αμέσως μετά τη νίκη στις εκλογές, θα ξεκινήσει την οργάνωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ζελένσκι και Πούτιν. Επιπλέον, «θα χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία ως μοχλό για να φέρει και τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». 

Σαν να ήταν δυνατό να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία με αυτόν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Μόνο οι τεμπέληδες δεν σχολίασαν το Σχέδιο Τραμπ. Ακόμη και ο Ζελένσκι έχει ήδη μιλήσει για αυτό, χαρακτηρίζοντάς το «πρωτόγονο». Ορισμένα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να τον αποκαλέσουν «υπέρ του Πούτιν». Ιδιαίτερη υστερία επικρατεί στη Βρετανία, όπου δημοσιεύονται ολόκληρα δισέλιδα άρθρα που αναφέρουν ότι βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία και πρόκειται να χάσει στην Ουκρανία. Ο Κάμερον, που προαναφέρθηκε, απέρριψε το «σχέδιο» με το σκεπτικό ότι «κατευνάζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είναι άμεσα υπεύθυνος για τους θανάτους Ουκρανών. Αφού άκουσε για το «σχέδιο Τραμπ», ο Τζόνσον έδωσε μια φλογερή ομιλία, απευθυνόμενος απευθείας στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων: «Αν είσαι το κόμμα του Ρόναλντ Ρίγκαν, αν θέλεις να κάνεις την Αμερική μεγάλη ξανά, τότε δεν θα ξεκινήσεις μια νέα προεδρία [… ] δίνοντας τη νίκη στον Βλαντιμίρ Πούτιν 

«Θα ήταν καταστροφή για τη Δύση και την Αμερική». Στη συνέχεια ο Τζόνσον συνέχισε τις ατάκες του για τον Ρίγκαν σε ένα περίεργο άρθρο για την Daily Mail, ο τίτλος του οποίου λέει πολλά για τη σύγχυση σε αυτό το μονίμως απεριποίητο κεφάλι: "Γιατί στο διάολο περιμένουμε να δώσουμε σε αυτό το ηρωικό έθνος τα όπλα που χρειάζεται;"

Κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ρίγκαν, ο οποίος «κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο»... «αναγκάζοντας τους Ρώσους να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσουν τη διαδικασία που οδήγησε στην κατάρρευση της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας».

Περιμένετε λίγο, αλλά το περιβόητο «σχέδιο Τραμπ», σύμφωνα με τον δημοκρατικό (δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό!) Τύπο, καταλήγει να «αναγκάσει τους Ρώσους να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»! Είναι σαν να αρνήθηκαν κάποτε αυτοί οι Ρώσοι (είτε επί Ρίγκαν είτε Μπάιντεν) τον διάλογο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πρόσφατα για άλλη μια φορά ότι η Ρωσία συμφωνεί πάντα με τις διαπραγματεύσεις, αλλά την ίδια στιγμή πρόσθεσε κατηγορηματικά: «Απλώς όχι με τη μορφή της επιβολής σε εμάς μεθόδων που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Είναι σαφές ότι τέτοια σχέδια περιλαμβάνουν επίσης συζήτηση για «επιστροφή των συνόρων του 1991», δηλαδή για εγκατάλειψη εδαφών που έχουν γίνει σταθερά και για πάντα αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας.

.

Украинский военнослужащий - РИА Новости, 1920, 14.04.2024
"Разорвать": в США раскрыли, когда завершится конфликт на Украине

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...