Πιπεράτο σποτ από Πούτιν στη μάχη της κάλπης

Με μια ερωτικά φορτισμένη τηλεοπτική διαφήμιση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και το κυβερνών κόμμα της "Ενωμένης Ρωσίας" προσπαθούν να τονώσουν την πολιτική λίμπιντο των Ρώσων ψηφοφόρων (κυρίως των νέων σε ηλικία) εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, των πρώτων που πραγματοποιούνται μετά την ανταλλαγή ρόλων μεταξύ Πούτιν και Μεντβέντεφ. Υπενθυμίζεται πως, όπως ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, οι δύο ισχυροί άνδρες συμφώνησαν να αλλάξουν θέσεις: ο πρωθυπουργός Πούτιν θα διεκδικήσει την..
προεδρία της χώρας τον Μάρτιο του 2012 και ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα επιστρέψει στην πρωθυπουργία λαμβάνοντας θέση επικεφαλής της λίστας της "Ενωμένης Ρωσίας" στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την πρώτη αναμέτρηση του Δεκέμβρη, τα προγνωστικά δεν είναι ενθαρρυντικά για το κυβερνών κόμμα, το οποίο παραμένει κυρίαρχο αλλά με ποσοστά σαφώς μικρότερα από αυτά του παρελθόντος.
Δημοσκόπηση
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ρωσικού κέντρου μελετών "Levada", τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν προ ημερών, το 51% των ψηφοφόρων δηλώνει πως θα στηρίξει την "Ενωμένη Ρωσία" στις βουλευτικές εκλογές, ποσοστό ωστόσο το οποίο μόλις πριν δύο εβδομάδες άγγιζε το 60%.
Επιπλέον, καθοδική πορεία παρουσιάζονται να ακολουθούν τις τελευταίες εβδομάδες και τα ποσοστά δημοφιλίας τόσο του Μεντβέντεφ (υποχώρησε στο 57% από από το 62%) όσο και του ιδίου του Πούτιν (πλέον είναι 61% από εκεί που ήταν 66%).

">Το... πιπεράτο σποτ του κόμματος  Ενωμένη Ρωσία  με τους δύο νεαρούς ψηφοφόρους έτοιμους να μπουν μαζί στο παραβάν
Το... πιπεράτο σποτ του κόμματος "Ενωμένη Ρωσία" με τους δύο νεαρούς ψηφοφόρους έτοιμους να μπουν μαζί στο παραβάν
Μάλιστα, για τον Πούτιν, το 61% αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων έντεκα ετών, μετά τον Αύγουστο του 2000 και την τραγωδία στο πυρηνικό υποβρύχιο "Κουρσκ".
Δεδομένων των παραπάνω, η "Ενωμένη Ρωσία" ίσως δεν μπορέσει να διατηρήσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Δούμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
"Ας το κάνουμε μαζί"... μέσα στο παραβάν
Ημέρα εκλογών στη Ρωσία, και μια καλλίγραμμη μελαχρινή με κάτι πόδια δυο μέτρα και μια φούστα στο ύψος του... γοφού εισέρχεται σεινάμενη κουνάμενη σε εκλογικό τμήμα. Φτάνει ενώπιον των υπαλλήλων, καταθέτει την ταυτότητά της, παίρνει τα ψηφοδέλτια και αρχίζει να κατευθύνεται προς το παραβάν, όταν ξαφνικά πέφτει πάνω σε έναν σγουρομάλλη νεαρό ψηφοφόρο. Οι δυο τους ανταλλάσσουν χαμόγελα και βλέμματα όλο νόημα, για να καταλήξουν, μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά, μαζί μέσα στο παραβάν να σταυρώνουν ψηφοδέλτια... ερωτοτροπώντας παθιασμένα. Μεταφράζοντας τις σκηνές σε μήνυμα, ένα σλόγκαν εμφανίζεται στην οθόνη το οποίο λέει: "Ας το κάνουμε μαζί".
Εν συνεχεία, αφού το πάθος καταλαγιάσει, το ζευγάρι βγαίνει και πηγαίνει στην κάλπη, όπου ρίχνει την ψήφο του. Οχι, όλα τα παραπάνω "πιπεράτα" δεν αποτελούν σκηνές από κάποια πολιτικά εμπνευσμένη ερωτική ταινία, αλλά από το νέο προεκλογικό σποτ του κόμματος της "Ενωμένης Ρωσίας" του Βλαντιμίρ Πούτιν. Εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, το κόμμα του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας προσπαθεί να περιορίσει την αποχή και να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους (κυρίως νέους σε ηλικία) ψηφοφόρους στις κάλπες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ
gskafidas@pegasus.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...