ΣΤΟ G20 Σάλος για τη χλιδάτη διαμονή των ηγετώ

Στο στόχαστρο του Τύπου και των χρηστών του Ιντερνετ για τις αλόγιστες δαπάνες στη σύνοδο του G20 στις Κάνες έχουν μπει οι παγκόσμιοι ηγέτες, τα συνολικά έξοδα για τη διαμονή των οποίων υπολογίζονται στο 1 εκατ. ευρώ.

Η διαμονή του Σαρκοζί στο πεντάστερο «Majestic» στοίχισε 38.500 ευρώ τη βραδιά, ενώ ο Ομπάμα έμεινε στη σουίτα της Γκρέις Κέλι στο «Carlton» με 36.000 ευρώ τη βραδιά
Η διαμονή του Σαρκοζί στο πεντάστερο «Majestic» στοίχισε 38.500 ευρώ τη βραδιά, ενώ ο Ομπάμα έμεινε στη σουίτα της Γκρέις Κέλι στο «Carlton» με 36.000 ευρώ τη βραδιά..
Στο στόχαστρο του Τύπου και των χρηστών του Ιντερνετ για τις αλόγιστες δαπάνες στη σύνοδο του G20 στις Κάνες έχουν μπει οι παγκόσμιοι ηγέτες, τα συνολικά έξοδα για τη διαμονή των οποίων υπολογίζονται στο 1 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερα οργισμένοι εμφανίζονται οι Γάλλοι, οι οποίοι, αν και ετοιμάζονται για νέα μέτρα λιτότητας και ενώ η Ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανεξέλεγκτη κρίση χρέους, έμαθαν ότι ο πρόεδρός τους Νικολά Σαρκοζί επέλεξε να διαμείνει στο πολυτελέστερο ξενοδοχείο της περιοχής, στο πεντάστερο "Majestic". Η διαμονή στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο στοιχίζει 38.500 ευρώ τη βραδιά και ο Σαρκοζί πλήρωσε περισσότερα από 115.000 ευρώ για τις τρεις διανυκτερεύσεις του στις Κάνες. "Τη στιγμή που κινδυνεύει η γαλλική οικονομία, είναι δείγμα ανάλγητης φιλοσοφίας του προέδρου να ξοδεύονται τόσα ευρώ για καλοπέραση", έγραψε η "Parisien".
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έμεινε στη σουίτα της Γκρέις Κέλι στο ξενοδοχείο "Carlton", όπου η διαμονή στοιχίζει 36.000 ευρώ, ενώ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι πλήρωσε 30.000 ευρώ τη βραδιά για τη διαμονή του στο "Palace", παρόλο που η ιταλική οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ πλήρωσε 13.000 ευρώ τη βραδιά και ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ 19.000 ευρώ, ενώ τις φτηνότερες επιλογές έκαναν ο Βρετανός Ντέιβιντ Κάμερον (2.000 ευρώ) και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν (1.700 ευρώ)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...